♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, May 27, 2013

Paya Indah Wetlands

Enche Neezam merupakan ketua kem Permata Insan kali ni. So, enche Neezam memang sibuk sangat menguruskan anak-anak permata musim cuti sekolah ni. Dan hari ni diorang akan membuat lawatan ke Paya Indah Wetlands. Niesreena dan Naufal pun join sama!

Aku tak dapat nak join diorang sebab ada banyak komitmen kerja. Enche Neezam kata Niesreena dan Naufal enjoy jer. Diorang exited tengok haiwan-haiwan kat sana, terutamanya badak air yang besar itew!

Tengok cuaca macam panas sangat. Berpeluh-peluh tengok diorang. Kesian betul...

Naufal ada bagitau kat aku yang dia seronok naik lori. Naik truck rupanya...

Kat sini diorang jugak dapat tengok rumah tradisional yang masih asli dan mengekalkan ukiran kayu tradisional. Menarik! Siap ada perigi lagi belakang rumah!

~Mesti Niesreena termenung teringatkan mama ni. Hehehe...~

Niesreena dan Naufal dapat ramai kawan kat sana; kakak-kakak dan abang-abang yang bijak-bijak belaka! Harap-harap akan datang Niesreena dan Naufal pun dapat join Permata Insan. Insya Allah... Amin...

Memang penat diorang sehari suntuk berjalan kat sana. Balik rumah semua orang 'pengsan'. Tapi yang penting Niesreena dan Naufal happy dan ada benda baru yang diorang kenal dan belajar hari ni.

Esok kiter jalan lagi. Lagi best! Nak kemana??? Tunggu post seterusnya yer...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top