♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, November 12, 2012

Majlis Ihtifal & Konvokesyen Khairunniesreena

Malam Khamis yang lepas telah berlangsungnya hari Ihtifal & Konvokasyen para pelajar tadika Islam Miftahul Ulum 2012. Majlis ni berlangsung di Staffiled Country, Golf & Resort.

Bukan main lagi tadika sekarang kan... Buat majlis kat hotel. Masa zaman aku dulu majlis bukak khemah depan tadika jer. Huhuhu... Aku pun dulu tadika Kemas jer. Manalah nak gi hotel-hotel ni kan...

Ok! Dah melalut... Balik pada kisah convo Niesreena.

Majlis sepatutnya bermula jam 8.30 malam. Tapi sebab perasmi datang lewat 15 minit, so 8.45 malam baru majlis start.

Malam tu ada banyak sangat persembahan daripada para pelajar comel-comel ni. Dari pelajar 4 tahun hinggalah 6 tahun. Niesreena ajer masuk 3 persembahan; koir, bahasa bermadah dan tarian moden!

Memang tak sabar nak tengok Niesreena buat persembahan sebab Niesreena tu pemalu. Tak tau lah macam mana gayanya dia buat persembahan depan orang ramai. Sedangkan kitorang suruh dia buat rehearsal kat rumah pun dia malu!

Akhirnya masa yang dinanti-natikan pun tiba. Memula Niesreena menyanyi koir. Lagu 'Kami Guru Malaysia' yang dah ditukar lirik memuji guru-guru Miftahul Ulum. To thanks all the teachers of course!

Then persembahan kedua Niesreena; bahasa bermadah. Macam-macam gelagat aku tengok! Terjengket kiri, terpusing kanan!

Persembahan terakhir Niesreena; tarian moden! Lagu anak kampung! Laaaa... macam tak caya itu Niesreena. Kemain goyang lagi! Hehehehhe... Jom tengok & enjoy the video!

Muka Niesreena masa tu memang malu-malu sangat! Obvious! Tapi dia dapat menari dengan baik! Cewah! Dak Naufal plak siap bagi sokongan moral. Kemain jerit dia untuk kakak dia, "Reena! Reena! Cepat Reena! Cepat!" Apa yang cepat ntah. Dia ingat kakak dia tengah dok lumba agaknya... Klakarlah... Naufal... Naufal...

Macam-macam persembahan dan gelagat budak-budak disajikan malam tu. Klakar sangat! Ada tu yang siap dah ready nak naik pentas tapi nangis plak sebab nervous! Huhuhu...

Lepas persembahan, barulah majlis penyampaian hadiah dan sijil bermula...

Penggal ni Niesreena dapat nombor 3. Alhamdulillah... Last time, Niesreena dapat nombor satu. Masa tu Niesreena masuk kelas 6; kelas dengan budak-budak 5 dan 6 tahun yang first time masuk tadika. Naik penggal baru yang lepas, Niesreena masuk kelas 2 dan kali ni dapat nombor 3. Oklah... syukur alhamdulillah... Niesreena dapat catch up banyak dalam masa setahun jer dia masuk tadika.

Hmmmm... tahun depan Naufal pun akan kitorang hantar ke tadika yang sama jugak. Cam ner lah gayanyer ek? Naufal tak sama dengan Niesreena. Niesreena lembut dan senang nak handle, memang jauh beza dengan Naufal. Hmmmm... paham-paham sendiri lah yer... huhuhu...

~Cute boy on the blog~

Tahun depan, Niesreena akan masuk tahun 1. Cepatnya masa berlalu. Alhamdulillah, Niesreena dan Naufal nampak gayanya cepat belajar. Bijak macam ayah! Dan mama jugak! ;p Harap-harap satu hari nanti masing-masing dapat ikut jejak langkah ayah. Belajar tinggi-tinggi... Amin...

Ish... jauh berangan dah kan? Semua angan-angan 20 tahun lagi! Huhuhu... Nway... we are the proud parents!

~Pic was snapped Naufal. Kemain rendah lagi gambar...~

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top