♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, February 19, 2009

Busy as a bee!

Alhamdulillah kitorang dah selamat tiba di Bundoora semalam. Tapi penat masih tak hilang lagi. Lebih-lebih lagi bila tengok keadaan rumah yang berhabuk. Aduih... naik selsema hidung aku.

Semalam kitorang tiba lebih kurang pukul 11 pagi kat Melbourne Airport. En. Din dan anaknya Syahidah dah siap sedia menunggu kitorang. :) Dan seperti yang kitorang jangkakan, cuaca kat sini memang agak panas. Tapi kata en. Din, ada minggu-minggu sebelum ni cuaca lagiiiii panas dan lebih teruk lagi bila berjerebu disebabkan bush fire yang terjadi sekitar Victoria ni.

Dari airport, en. Din bawak kitorang ke rumah dia... makan... hehehhehe... Best! Best! Memang tengah lapar sangat masa tu. Mana taknya, dalam flight makan tengah malam jer. Tu pun tak sedap! Kat rumah en. Din, kak Gee dah sediakan nasi tomato. Sedapppp...

Petang tu en. Din hantar kitorang ke Uni Mews. Rindunya tengok rumah. Tapi yang tak tahannya sebab berhabuk-habuk. Maklumlah, rumah dah lama tak berpenghuni.

Hari ni, kitorang keluar membeli-belah barang-barang dapur. Full lah balik kabinet-kabinet dapur dan peti ais yang dah lama kosong tu...

Penatnya... banyak lagi kerja mengemas yang belum sudah. Lebih-lebih lagi baju-baju Niesreena. Banyak giler! Sampai tak tau macam mana nak susun dalam almari tu. Hmmm... tapi salah aku gaks... masa beli baju Niesreena tak hengat dunia... bila dah banyak, aku jugak yang pening kepala. ;p

Ok lah nak sambung mengemas... ada sesaper nak tolong?


*juliet le sweetheart : banyaknyer kerja nak buat...


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top