♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, November 14, 2008

Apa yang membuatkan aku rindu sangat...

... pada Melbourne.

  1. shopping! Bukan shopping baju ke hapa yer kengkawan... Tapi shopping barang dapur. Kalau kat Desa Bundoora tu, beli barang dapur sebulan, penuh satu troli Safeway tu, mesti tak lebih aud $100. Memang jarang sangat sampai seratus dolah walaupun berbelanja sakan! Serius! Tapi kat sini... *ish... ish... ish... sambil geleng kepala 40x... huhuhu...* tak sampai satu bakul pun dah beratus hengget terbang... Mahalnya barangan dapur kat Malaysia ni yerk.
  2. Alamaro! Rindu kat steak deavola... Yum yum...
  3. cuaca sejuk! Tapi dengar kata sekarang ni tengah panas giler kat Melbourne sekarang yer?
  4. bersukan! Rindunya nak berfutsal... berbadminton... bertampar-tampar... opppssss... maksud aku, berbola tampar... tapi apakan daya... kalau balik sana pun tak boleh nak main buat masa sekarang ni... Maklumlah... hehehhehe... ^_^
  5. kengkawan! Yer... rindu sangat dengan kengkawan kat desa Bundoora nun. Laki aku tu dok rindu dengan anak-anak dara Main Drive. Berani tu dia kan?!
  6. #16, University Mews! Sian rumah tu tak berpenghuni... Apa khabarlah rumah kecik ku itew yer? Huhuhu... Ada sesiapa nak 'memeriahkan' rumah kecil tiang seribu tu tak?
  7. UQL 155! Apa khabarlah 'kereta kecik warna merah' kitorang di sana yer?
  8. ...


*juliet le sweetheart : bila dah balik Melbourne nanti, mesti gatal nak rindu-rindukan Malaysia plak kan? Gatal tol! Hehehe...


4 comments :

Rozie said...

just browsing thru this web. I just came back from BNE, after 2 years staying kat sana... What i miss about Qld or shall i say aussie, bulla ice-cream, susu nye (walaupun susu coles sahaja, devondale lagila sedp), chocolates yang sangat manis n creamy, chocolate cadbury drink, the mangos, nectarines, the berries, cherries, salmons, curry beef kat butcher, kebabs, apples, boost, priceline, target, dfo, fireworks during festivals, transportation yang cekap, bersih, dump track yang sentiasa on time, nachos, fish n chips, spring, jacarandas, n banyak lagi.

*juliet le sweetheart said...

Bulla ice cream! Memang rinduuuuu... Lebih-lebih lagi perisa chocolate+choch chips! kat Malaysia pun ada gak bulla tapi mahal sangat. Kat sana baru aud$5.00, kat Giant, Bulla sampai 30-40 hengget! ;p

GG said...

Julie dearie.. you've been tagged.. pls visit http://lin4880.blogspot.com.. thanks!! :D

*juliet le sweetheart said...

Ooooo... ada tugasan plak yer GG. Ok! Akan cuba disiapkan secepat mungkin! :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top