♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, November 7, 2006

Geramnya!!!

Hari menunggu sedunia! 6 jam lebih @ ¼ hari daripada hari aku semalam hanyalah dok menunggu jer! Letih betul rasanyer!

Pagi semalam aku buat pemeriksaan kesihatan. Entah kenapa semalam memang ramai sangat orang yang buat pemeriksaan kat klinik kesihatan Nilai tu, sampaikan tempat nak duduk pun tak der.

Aku sampai kat klinik pukul 8.30 pagi dan selesai pemeriksaan pukul 12.30 tengahari. Giler lama! Yang buat aku bertambah marahnyer sebab orang yang nak buat pemeriksaan (ibu-ibu mengandung) dah tentulah ramai, dah tu yang suami-suami diorang pun sibuk gak memenuhkan ruang yang sempit tu. Dah tu tak reti nak bagi tempat duduk pada ibu-ibu mengandung yang penat berdiri. Diorang buat deeeeekkkkk jer. Geram betul! Ada plak tu yang buat pemeriksaan sorang jer, tapi yang meneman sampai 2 – 3 orang. Apa kejadahnyer?

Petangnyer tu plak aku ke Imegresen Seremban untuk buat passport. Apa lagi… Menunggu lagi lah… Dari pukul 2 hinggalah pukul 4.30 petang, baru selesai semuanyer. Tu pun tak dapat passport on the sport. Kener amek plak di hari lain. Kaunter banyak tapi kakitangan sikit. Dah tu borak lebih. Aduuuuussss… letih betul! Tapi Alhamdulillah sumernyer dah selesai…

Hari ni plak aku tension sangat sebab duit petty cash dan pen drive company yang diamanahkan kepada aku hilang semasa ketiadaan aku kat office semalam. Waaaaaa… sedih betul! Saperlah yang buat nayer kat aku! Selalunyer aku kunci drawer aku tapi entah kenapa hari Jumaat lepas aku luper plak nak kunci. Kata orang, kalau dah nak hilang, macam-macam sebabnyer. Dan aku sebagai pemegang amanah terpaksa mengantikan sumer yang hilang. Geram dan sedih betul! Tapi memang kesilapan aku sebab careless.

Tak per lah. Mungkin sumer tu ujian daripada Allah swt dan pengajaran bagi aku supaya lebih berhati-hati di lain masa. Aku tak berani nak tuduh siapa yang panjang tangan dan terdesak sangat sehingga berani mencuri. Cuma aku harap orang yang mencuri dan sekaligus menganiya aku tu akan mendapat pembalasan yang setimpal daripada Allah swt kelak. Amin…

6 comments :

adah said...

awak… dah prepare pasport ker.. bila nak fly nyer.. mmm saya rasa la kan.. awak bersalin awal la.. hehehe

all d best k, org yg menyusahkan hidup awk tuh.. biar di susah dikemudian hari plak..

Malin said...

julie, sabar byuk² deh

*juliet le sweetheart said...

waaaaa... ni tengah sabar lah ni... apa lagi boleh buat? waaaaa....

Khairunneezam aka laki kau said...

tu la kawan2 tolong la saya, bini saya ni dia kalau tension, dia akan tension lama beb…gua pujuk pon dia takleh nak recover… camne eh?

Anne said...

takper… doa org2 yang teraniaya selalu dimakbulkan tuhan…. dun wori okeh sis…

*juliet le sweetheart said...

thaks a lot, korang!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top