♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, February 23, 2020

My first fun run - Aloha Run 2020

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

New milestone in my life! Dah nak menginjak ke 40 tahun baru sibuk nak join fun run kan. Orang lain lama dah join lari-lari ni. Tak perlah kan... Better late than never. Betui dak?

Actually kengkawan dah lama ajak fun run ni. Tapi aku rasa macam malas jer. Tetiba last year terbuka hati pulak. Pastu kengkawan ajak 3km jer kan. So, kiter cubalah!

Bila dah register, barulah ada semangat dan rajin nak ikut enche Neezam gi jogging pepagi hujung minggu. Kalau tak, aku ni tak habis-habis fikir nak buat kerja rumah, itu ini tak habis-habis lah!

So kali ni, betul-betul jadi. Ok lah... 3km for beginner. Esok-esok kiter tambahlah mileage lagi kan.

Hari ni gak enche Neezam masuk half marathon 21km kat F1 Sepang. Dekat jer dengan rumah. Lebih kurang jam 3 pagi enche Neezam dah keluar rumah sebab flag off pukul 4.30 pagi.

Aku lepas subuh baru gerak ke Dpulze dari rumah. Sampai kat sana lebih kurang pukul 6.45 pagi. Dah ramai dah orang berkumpul. Nasib baik ada parking cantik lagi. Dekat betul dengan starting line. Alhamdulillah...

Punyalah ramai orang kat sana. Sempat jugak kitorang join zumba. Ni pun first time gak zumba kat public. Selalunya zumba dengan kengkawan kat tempat tertutup. Tapi dah kat tempat public ni tak der lah nak terkinja-kinja sangat. Segan weh.

Kitorang flag off pukul 7.30 pagi.

Kitorang ni memula jer jalan sama-sama... yer jalan... huhuhu... pastu memasing hilang. Ada yang dah lari ke depan, ada yang tertinggal kat belakang. Aku pun kejap jalan, kejap kang lari. Tapi memang banyak berjalanlah. Dah tu ramai yang berjalan. Nak lari pun susah. Ceh alasan... Huhuhu...

Alhamdulillah... aku tamatkan 'larian' aku dalam masa 30 minit. 1km, 10 minit... lama kemain kan... pace tak payah tau lah kan... huhu...

Kengkawan hari ni; Madi, kak Saba, Najwa, Fata dan Jira. Uollss are awesome! Thanks for the first experienced!

Next time kiter ajak satu opis join. Huhuhu...

At the same time... eh no no... not at the same time sebab tadi masa aku baru nak start pukul 7.30 pagi, enche Neezam call, dia kata dia dah habis HM dia. Awal gilos!

Fun run is actually yes really fun... walk... huhuhu... Insya Allah ada rezeki kiter join lain.

Saturday, February 22, 2020

Running kit - collected!

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Hari ni kitorang ke Cyberjaya. Collect running kit enche Neezam... and myself!

Fuhh!

First time nak join lari ni. Nervous den.

Ni pun sebab kengkawan dah berkali-kali ajak. So sempena 2020 ni, kiter ikutlah jugak. Huhuhu...

Aloha Run - siap dapat kalung bunga lagi.

Lepas collect running kit memasing, enche Neezam bawak gi lunch kat Bawal Power dekat-dekat sini jugak. Ada banyak jenis ikan bakar kat sini. Tapi favorite aku tetap ikan pari dan enche Neezam sotong. Bawal power jugak tak ambik. Rugi... rugi...

Oklah... sedap jugak. Tapi aku rasa kat kedai Sotong Giant Kota Warisan lagi sedap. Ikan bakar kat sana panas-panas lagi. Yang kat sini sebab dia dah bakar awal-awal so ikan dia sejuk.

Enche Neezam kata esok nak lari, so malam ni jangan makan nasi. So, makan betul-betul tengahari ni.

Esok enche Neezam join half marathon 21km kat F1 Sepang. Aku pulak... ehem... 3km jer kat Dpulze Cyberjaya. Oklah... 3km untuk first timer kan. Esok esok kiter pergilah long distance lagi...

Tuesday, February 18, 2020

Pasu idaman

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Setelah berbulan-bulan pokok ni tak berpasu, akhirnya dapat jugak pasu yang diidam-idamkan! Seronoknya!

Memang dah lama sangat nak pasu ni. Tapi tak jumpa-jumpa. Tengok kat shopee ada tapi material seramik, takut pecah pulak time delivery. Lagipun tak sure saiz dia. Takut nampak dalam gambar besar. Bila sampai secoet jer.

Semalam gi Kaison tetiba terpandang pasu ni. Terus grab. Sampai rumah jer terus cuba. And it fit perfectly! Happy nyerrrr....

Cantikkan?

Sunday, February 16, 2020

Lari-lari manja!

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Lama pulak rasa tak update blog. Sibuk dengan benda lain. Benda kat office. Lagipun macam tak der benda nak update. Life is so boring lately. Buat benda yang sama jer hari-hari. Tak der yang menarik. Huhuhu...

So, hari ni updatelah sikit apa yang ada.

Alhamdulillah... sejak beberapa bulan ni, kalau ada kesempatan aku akan ikut enche Neezam gi jogging di hujung minggu. Paksa diri sebenarnya. Sebab insya Allah minggu depan nak gi fun run dengan kengkawan. Nanti takut tak larat plak nak lari. Kena tinggal plak. So, kenalah praktis dulu.

Nama jer gi jog dengan enche Neezam. Tapi lari asing-asing. Aku tak larat ikut rentak enche Neezam. Laju dan reti nak berjalan. Dulu enche Neezam ikut gak aku 1 km pertama. Pastu dia tinggalkan aku. Tapi sekarang ni... pandai-pandai kaulah... huhu...

It's ok... aku enjoy jer jalan sorang-sorang. Jalan kejap, lari kejap.... eh tak... Jalan lama, lari kejap... huhu... Kalau enche Neezam ascot, dia tak kasi jalan. Suruh lari walaupun perlahan. Tak larat aku weh.

Biasanya kitorang jog kat tasik Kota Serimas. Best kat sini. Orang tak berapa ramai dan ada pokok-pokok sikit. Reduplah sikit. Selamat kulit hakak. Huhu...

Dan biasanya aku akan lari tiga pusingan tasik jer. So dapatlah 3.3 km. Tapi sebab enche Neezam cabar aku suruh buat 5 km tadi, aku pun pusinglah 5 pusingan tasik. Dapatlah 6km hari ni. Penat weh!

Dah habis lari, aku tunggu enche Neezam jap. Dia lari memang lebih dari 10km. Tak berhenti punya hokey. Bukan kaleng-kaleng.

Lencun orang tua ni. Dia gi lari ke, gi mandi ntah.

Ni kira dating berdua lah kejap. Anak-anak tinggal kat rumah. Kalau nak bawak bebudak, memang tak dapat larilah jawabnyer. Huhu...

Saturday, February 8, 2020

Reunion STS 2020

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Hari ni enche Neezam jemput kengkawan dia yang sama-sama belajar di Sekolah Menengah Tinggi Segamat dulu. Riuh rumah. Alhamdulillah... seronok memasing.

Makan-makan kali ni aku tak masak pun sebab tak berapa sihat sangat. Ni first time tau buat makan-makan kat rumah yang aku tak masak. Biasanya memang wajib masak. Kali ni enche Neezam order nasi minyak jer. Kengkawan enche Neezam pun masing-masing bawak makanan. Banyaklah makanannya.

Ini kengkawan sama sekolah dulu. Ada ramai lagi yang belum datang masa ni.

Haaa... siap bawak kek birthday untuk sambut birthday kengkawan yang lahir bulan Februari, termasuklah enche Neezam. Cantikkan keknya...

Seronok tengok diorang berkumpul, berborak dan mengimbas kenangan zaman persekolahan dulu. Tak kurang jugak membawang pasal banyak benda. Huhuhu...

Dari siang membawak ke malam uollsss...

Thank you Emi dan Shikin yang tolong mengemas sampai ke malam. Appreciate sangat. Insya Allah ada rezeki kiter berkumpul lagi hokey!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top