♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, December 6, 2018

❤ Happy 12th Birthday, my baby girl, Niesreena ❤

Dear Niesreena,

Happy 12th Birthday!

Mama & Ayah are always love you.

You make us happy since the day we know you are coming.

2006, masa ni mama dah sarat pregnantkan Niesreena. Nampak tak mama happy tu walaupun mama selekeh. Huhuhu...

The day you were born. You are so comel!

1 month old.

2 months old. Tengoklah mata yang bulat tu... comel betul!

6 months old. Masa ni mama dan ayah dah bawa Niesreena ke Melbourne. Kite bertiga jer kat sana. Sedih sebab jauh dari family tapi happy sebab ada Niesreena.

1 year old.

14 months old. Apple of our eyes.

2 years old. Cheeky sangat! Sentiasa menghiburkan dan mengambil hati ayah dan mama.

3 years old. Niesreena dah jadi kakak bila ada Naufal.

4 years old. Cute and even cuter!

5 years old. Always be a protecting sister to Naufal until now...

6 years old.

7 years old.

8 years old.

9 years old.

10 years old.

11 years old. You are getting bigger, taller and smarter.

12 years old.

Walaupun Reena dah menginjak ke usia 12 tahun, walau Reena ada adik-adik, walau sejauh mana pun Reena pergi, you will always be my sweet little baby girl.

Mama akan sentiasa mendoakan Reena dalam setiap doa mama. Semoga Reena membesar dengan sihat, menjadi anak yang solehah dan taat kepada jalan Allah swt, taat kepada ayah dan mama, menjadi contoh dan pelindung buat your little brothers dan berjaya dunia dan akhirat.

Ameen...

Mama & ayah will always love you forever and ever.

Happy birthday!

Next week nanti kita jumpa dan celebrate sesama k.

Wednesday, December 5, 2018

Saper yang shopping nih???

Bila bukak lazada apps kat handphone, tetiba nampak list macam ni...

Haaaiiiii... ni tak lain tak bukan...

Khairunnaufal lah ni...

Kemain window shopping anak bujang den.

Nasib baik dia tak pandai membeli jer. Huhuhuhu...

Monday, December 3, 2018

Bila tempat favorite kiter masuk #jjcm

El Boney Quattro Formaggi

Hmmmm... restaurant favorite kitorang nih. Lebih-lebih lagi enche Neezam... Sebulan paling-paling sekali mesti nak jejak ke sana. Memang jatuh hati dengan masakan dan owner kedai ni sejak dari hari pertama kitorang datang sini.

Alhamdulillah... rezeki diorang, akhirnya kedai dapat masuk Jalan Jalan Cari Makan!

Tahniah!

Dan diorang jemput kitorang datang as guest... tapi aku tak dapat nak join sebab busy kerja. So, enche Neezam jer lah... Terima kasih kerana jemput kami.

Enche Neezam lepas kelas terus shoot pergi El Boney. Tu yang bertali leher bagai tu. Huhuhu...

Selain makanan kat sini yang memang korang tak jumpa kat tempat lain dan memang sedap... Chef Boney dan wife dia El pun memang sangat friendly. Tu yang kitorang suka sangat ke sini.

Steadylah chef Boney and wife. Semoga terus success!

Jelesnya dengan enche Neezam. Macam-macam chef Boney jamu katanya, sementara nak tunggu pengacara, Nas, sampai kat kedai. Hmmmm... untunglaaaaaaaaa...

So, uollssss... nantikan Jalan Jalan Cari Makan review pasal El Boney Quattro Formaggi ni, Insya Allah sekitar bulan Januari 2019 katanya. Dan yang lebih penting... korang kena datang sini dan cuba sendiri semua hidangan yang unik dan sedap air tangan chef Boney ni, hokay!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top