♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, January 15, 2019

Pixajoy & Photobook

Dah sampai! My Pixajoy! Memang 'joy' sangat bila dapat. Huhuhu...

Memang puas hati sangat. Outcome memang cantik dan kertas berkualiti.

Dah lama tak cuci gambar. Last sekali cuci pun masa Niesreena 5 tahun kot. Tu pun beberapa keping je sebab nak letak kat frame gambar. So, bila dapat yang ini memang jadi 'jakun' sikit. Huhuhu...

Hari tu terdetik nak buat buku gambar ni pun sebab dapat hadiah photobook, memori kitorang gi Hatyai hari tu.

Yang ini kawan aku buat dari photobook.com.my. Ok jugak. Kertas dia lain tapi boleh pilih.

Pastu aku tengok kat shoppee ada promotion Pixajoy 80 sen je satu buku. Teruslah aku beli. Tapi terhad 2 buku jer setiap pembelian, sebab murah sangatkan. Nak beli lagi tak boleh dah.

Bila dah beli voucher, bolehlah terus ke website Pixajoy untuk setup gambar. Ada banyak sangat template yang cantik-cantik dan senang je nak setup. Boleh guna laptop atau handphone.

Yang macam aku punyer ni, saiz dia 6"x 6" ada 48 mukasurat.

Insya Allah... lepas ni nak buat lagi. Feel dia lain bila tengok gambar kat handphone dengan yang print macam ni. Hehehhe...

Tak percaya? Cubalah...

Sunday, January 13, 2019

Buat onde-onde buah Melaka with my handsome little helper

Tetiba teringin nak makan onde-onde buah Melaka. Pastu rasa macam susah nak cari sebab bukan bulan puasa. Huhuhu... Kalau bulan puasa, rasanya berlambak jer jual kat pasar Ramadhan. Tapi bila bukan bulan puasa, macam tak tau mana nak cari.

Jadinya... buat sendiri jer lah... bukan susah pun...

Aku buat satu cawan tepung jer. Cukuplah makan anak-beranak.

Alhamdulillah... ada dak kecik tolong kat dapur. Senang sikit kerja.

Aku gentel. Naufal tolong angkat bila dah masak dan siapkan seterusnya. Alhamdulillah... boleh harap jugak budak sorang ni. Bukan senang dia nak menolong kat dapur. Huhuhu...

Good job, Naufal!

Saturday, January 12, 2019

When Khairunn gives lecture to little Khairunns

Hujung minggu pun sibuk bagi lecture ayah ni.

Tapi student yang sorang tu berani betul buat bising masa lecturer garang tengah bercakap.

Ish ish ishhhhh... nasib baik comel. Tak jadi lecturer garang nak marah. Huhuhu...

My Khairunns 💙

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top