♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, August 10, 2019

Masak lunch untuk emak abah

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Pagi tadi call mak, tak bagi mak masak tengahari sebab aku nak masakkan lunch untuk emak abah. Dah lah kitorang sampai lambat kat Kajang tadi. Sampai-sampai jer abah kata "nyaris-nyaris nak masak Meggi". Abah gurau jer tapi ada tanda-tanda sarcastic kat situ. Huhu...

Kat rumah mak senang. Semua dah siap blend... memang perangai mak. Tinggal masak je...

Lauk mentah semua aku bawak. Setengah jam jer aku siap masak.

Alhamdulillah...

~ Sup ikan merah ~

~ Masak lemak udang dengan nenas ~

~ Terung masak sambal dengan telur~

Abah kata berbaloi tunggu Julie balik masak. Sedap! Meriah! Bertambah-tambah abah makan hari ni.

Huhuhu... mestilah sedap. Masak dengan extra kasih sayang tau hari ni - untuk emak dan abah, suami dan my little Khairunns.

Alhamdulillah...

😘😘😘

Sat lagi nak sediakan bahan memasak untuk juadah esok pulak.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top