♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, May 27, 2019

Surprise advanced birthday buat abah tercinta!

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Hujung minggu yang lepas, aku dan adik-beradik semua berkumpul kat rumah emak abah. Kitorang ada plan baek punya untuk abah. Huhuhu...

Abah akan sambut birthday yang ke 68 tahun esok, 28 May 2019. Tapi kitorang nak buat surprise, sambut lebih awal. Lagipun hujung minggu macam ni lah dapat semua berkumpul bersama.

Abah memang tak der klu langsung. Kitorang buat macam biasa jer.

Hari Sabtu lepas, lepas semua dah balik dari solat tarawih, kitorang pun buat surprise!

Abah siap cakap "Eh! Apasal yang bergelap ni?"

Hehehehehe...

Alhamdulillah... surprise menjadi!

Abah pun memang seronok giler dapat handphone baru - hadiah daripada kitorang semua. Lepas ni bolehlah abah tangkap gambar kitorang banyak-banyak. Huhuhu...

Ni si 'kembar', Mia dan Neeyaz. Sorang lagi 'kembar' tak dapat kumpul bersama. Hijjaz kat KK. Diorang ni lahir tahun yang sama. Kebetulan pulak tahun 2017, kitorang 3 beradik semua dapat baby baru. Huhuhu... Tunggu raya tahun depan kot baru dapat jumpa Hijjaz, Haziq dan mama diorang. Insya Allah...

Seronok dua hari kat rumah mak abah. Masing-masing dapat masak untuk emak dan abah 2 hari ni. Bukan anak-anak jer masak untuk mak abah, abah pun buat satu dish jugak khas untuk anak-anak. Memang pelik bin ajaib. Abah bukan jenis pandai masak-masak ni.

Abah buat cekodok pisang. Memang kelakar pulak kitorang tengok. Permandangan yang jarang-jarang dapat dilihat. Huhuhu...

Siap abah kata "dah... jangan oter. Goreng jer...". Huhuhu...

Enche Neezam tolong goreng.

Enche Neezam punya dish lagi dasyat... sup tulang!

Dan puding cocktail.

Adik punya ikan sweet sour pun memang terbaek. Sekejap jer licin.

Cekodok abah buat sekejap jer licin. Tak sempat nak buat moreh.

Thank you semua! Seronok berkumpul.

Insya Allah... kiter kumpul lagi hari raya ketiga nanti yer.

Love you all so much!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top