♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, April 30, 2019

My adorable little Neeyaz

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Dah lama tak update pasal budak comel sorang ni.

Insya Allah, awal bulan depan baby Neeyaz akan berusia 2 tahun. Hmmmm... baby lagi ke?

Yup! Sentiasa akan jadi baby mama dan ayah.

Hampir menginjak ke usia 2 tahun, mulut Neeyaz memang boleh tahun becok. Dah banyak vocab Neeyaz. Antaranya... nak makan nasi, nak susu, jom naik atas... paling tak tahan kalau dia cakap "nak Didi... nak Didi". Selagi tak pasang citer Didi, memang tu jer lah mulut dia sebut. Adoooiii anak...

Pastu pandai beza dah panas, sejuk...

Pastu suka cakap 'takut' sambil kecik-kecikkan mata. Ntah apa jer yang Neeyaz takutkan. Kadang-kadang tu tengok ikan goreng dan ayam goreng pun takut. Sebab Neeyaz macam geli. Huhuhu...

Ayat favorite Neeyaz 'nanak' (read: tak nak). Nada dan gaya masa cakap tak nak tu memang mengundang cubitan ke pipi sebab comel sangat. Huhuhu...

Aku suka bila Neeyaz ajak gi mana-mana, dia akan cakap "jom... jom... jom..." sambil tangan comel dia tu cari-cari dan tarik tangan aku. Pastu cakap "let's go!".

Kalau keluar, dah tahu kena pakai kasut. Pastu memilih... nak kasut favorite dia jer. Kasut basahan yang biasa pakai tu dah tak nak pakai dah.


Geram jer tengok rambut keteng tu.

Banyak mulut dan banyak akal si comel sorang ni. Dialah pujaan hati keluarga sekarang. Penyeri dan pengikat kasih sayang. Manja dengan mama, ayah, abang dan kakak. Dengan abang dia selalunya buat kawan main, dengan kakak pulak buat lawan gaduh. Entah apa anti sangat dengan kakak dia ntah. Mungkin sebab Niesreena suka menyakat dia. Naufal pulak rajin melayan dan mengajar kerenah ntah apa-apa, tu yang boleh ngam tu. Huhuhuh...

Mama loves you so much my adorable little baby... Khairunneeyaz.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top