♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, September 30, 2018

Ke Gambang kiter

Ke Gambang lagi kita tahun ni. Kali ni ikut fakulti enche Neezam family day kat sini. Actually ada banyak jugak acara selain lepak-lepak kat pool. Huhuhuhu... Ada team building untuk staff, sukaneka dan bbq dinner. Tapi boleh plak lupa nak tangkap gambar sebab sibuk melayan baby jer. Huhuhu...

So, ni jer lah gambar kenangan 3 hari 2 malam kat sini. Makan malam tu kitorang dapat jugak lucky draw - cerek air pun jadiiiii... alhamdulillah...

Insya Allah... ada rezeki kita sampai lagi k.

Thursday, September 27, 2018

Yey! Lega...

Lega... apa yang lega???

Lega sangat sebab Niesreena dah habis peperiksaan UPSR.

Ya... mama memang lega sangat. Niesreena exam seminggu... seminggu mama stress... stress apa pun tak tau... Niesreena jenis budak rajin study. So patutnya tak lah stress sangat. Tapi entahlah... mungkin sebab UPSR kot. Tapi kalau Naufal... hmmmmmmm... terbalik dengan kakak dia. Berdabal-dabal stress mama... huhuhu...

So, memandangkan dah seminggu ni aku straight memasak untuk dinner, hari ni ayah belanja makan kat luar. Release stress sikit dan melepaskan rasa legaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Eh... mana gambar ayah? Ayah tangkap gambar tak sempat selfie... Huhuhu...

Monday, September 24, 2018

Niesreena UPSR

بسم الله الرحمن الرحيم

Hari ni, Niesreena akan menduduki peperiksaan UPSR.

Semoga Niesreena tenang semasa menjawab soalan. Mama dan ayah tahu Niesreena dah berusaha bersungguh-sungguh. Mama dan ayah sentiasa mendoakan kemudahan, ketenangan dan kejayaan buat Khairunniesreena.

Bismillahi tawakkaltu ‘alallahi, walaa haula wala quwwata illa billah.
Rabbi yassir wala tu'assir rabbi tammim bil khair.
Ameen...

Doa untuk semua anak-anak yang menduduki #UPSR hari ini.

Best of luck! 💪🏻💪🏻💪🏻

Saturday, September 22, 2018

Mat & Minah Skema

Artikel enche Neezam di akhbar Harian Metro hari ni disisipan Minda. 'Mat & Minah Skema'. Apa cer? Kenalah dapatkan Harian Metro hari ni...

Sunday, September 16, 2018

Neeyaz makan jajan!

Aiyok! Budak sorang ni dah makan jajan!

Kakak lah ni... Pandai pulak dia mintak sebab tengok Niesreena makan. Pastu mintak lagi dan lagi... pastu terus ambik satu!

Nampak menikmati sangat kan!

Habislah... ayah dah marah mama bagi Neeyaz makan jajan. Alaaa... biskut jagung dengan coklat jer... huhuhu... okay okay... tak bagi lagi!

Nak bagi mama jugak...

Nampak dah besar dah baby Khairunneeyaz. Jangan membesar cepat sangat boleh tak, sayang?

Saturday, September 15, 2018

'Pagar' Pertama Alam Sekolah

Apa cerita 'pagar' ni?

Artikel enche Neezam dalam akhbar hari ni berkaitan dengan Niesreena jugak. Macam biasa artikel enche Neezam ni dalam akhbar Harian Metro sisipan minda.

Untuk artikel penuh, boleh baca kat sini: -

http://www.pressreader.com/malaysia/harian-metro/20180915/281668255878185

Semoga bermanfaat!

Friday, September 14, 2018

Solat hajat @ SKDC

Alhamdulillah... hari ni berkesempatan ke sekolah Niesreena untuk majlis bacaan yasin dan solat hajat. Ramai jugak ibu bapa yang hadir.

Selesai bacaan yasin, setiap murid diberikan sebotol air yasin.

Insya Allah... Niesreena akan menduduki peperiksaan #upsr 24hb akan datang. Aku yang bedebar-debar. Tapi enche Neezam kata jangan stress sangat. It just UPSR, not the end of the world. Huhuhu...

Dear Niesreena,

Good luck for the coming exam.
Mama dan ayah tak pernah tinggal mendoakan kejayaan Niesreena dan adik-adik setiap kali selepas solat. Semoga diberikan petunjuk, kekuatan dan ketenangan buat Niesreena. Mama dan ayah tahu Niesreena dah belajar bersungguh-sungguh. Just do your best!

Friday, September 7, 2018

Work-life balance?

Hmmmm... enche Neezam... biasalah overtime, anytime, anywhere...

Saper kata jadi lecturer senang?

Huhuhu...

Thursday, September 6, 2018

Enche Neezam di suratkhabar

Artikel enche Neezam di akhbar Utusan Malaysia...

dan

ulasan beliau tentang graduan bekerja di luar bidang pengajian disiarkan hari ni dalam akhbar Berita Harian, sisipan Varsiti. Ini kali kedua enche Neezam dihubungi pihak akhbar untuk ulasan.

Alhamdullillah...

Kalau dulu artikel enche Neezam hanya di Harian Metro, sekarang ni dah masuk ke Utusan Malaysia pula.

Semoga enche Neezam lebih success! Ameen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top