♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, November 10, 2017

Nak ke Legoland? Aku suggest hotel ni...

Kitorang kalau ke Legoland, tak der lah nak menginap kat hotel Legoland tu. Mahal giler weh.

Biasanya aku akan book hotel-hotel yang dekat-dekat jer dengan Legoland dan senang nak cari makan.

Last time kitorang ke Legoland, kitorang menginap di hotel lain. Hotel yang boleh kata oklah... Hotel murah jer. Tapi aku rasa bilik dia terlalu sempit, nak solat pun susah dan aku rasa tak berbaloi dengan harga walaupun murah.

Untuk trip ke Legoland baru-baru ni, aku cuba pulak menyewa di D' Elegance Hotel. My expectations, sama macam yang kitorang duduk dulu. Hotel rumah kedai yang murah, hopefully tak terlalu sempit.

Tapi bila dah sampai kat hotel, I'm quite impressed!

Lobinya... seperti namanya... Elegance.

Dan bila sampai bilik... bilik sangat selesa dan besar! Satu katil king dan satu katil queen; as expected. Tapi masih ada ruang lagi untuk solat dan untuk Naufal berlari-lari!

Seriously, I don't expect this especially for a less than RM160 per night.

Yang lebih buat aku kagum bila diorang ada sediakan berus gigi. Biasanya hotel bintang-bintang jer ada sediakan berus gigi.

Even, the next day, kitorang dah simpan toiletries, diorang top up balik dengan berus gigi sekali.

Lengkap dengan pengering rambut, kopi, teh dan tisu kotak. Toilet pun besar dan selesa.

Breakfast? Tak der... Biasalah... Hotel murah macam ni mana ada sediakan breakfast. Tapi dapat 2 keping voucher untuk beverage free di cafe bersebelahan.

Ok lah kan... free... saper nak bagi?

Huhuhu...

Dari segi harga hotel... memang berbaloi. Bilik besar dan selesa. Kalau anak ramai, ada ruang luas boleh bentang toto. Jimat lagi kan. Lokasi pun tak jauh untuk ke Legoland; lebih kurang 10 km jer. Berdekatan dengan hotel ada banyak kedai makan dan kedai sebaneka.

Ok lah... Insya Allah... Ada rezeki ke Legoland lagi nanti kiter dok sini lagi yer!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top