♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, September 24, 2017

Homemade sushi bersama Niesreena dan Naufal

Last time buat sushi, ada satu menu jer kat rumah - crab stick dengan timun jer.

Khamis lepas, tak cadang pun nak buat sushi. Tapi bebudak ni cadang nak makan mudah-mudah jer, so buat jugaklah sushi. Bukak peti ais, bukak kabinet, tengok apa yang boleh buat. So, dapatlah beberapa idea. Tetiba banyak plak menu-menu lain. Huhuhu...

Percaya tak?

Homemade jer tau.

Macam kat kedai kan?

Huhuhu...

Niesreena dan Naufal seronoklah buat sushi ni. Diorang letak jer apa-apa topping yang diorang suka, berapa banyak diorang suka.

Puaslah makan. Budget baru berapa jer. Bahan-bahan pun pakai apa yang ada kat rumah jer - crab stick, tuna dalam tin, jagung manis, mayonis, timun dan telur. Telur tamagoyaki tu pun senang jer nak buat. Untuk resepi sweet tamagoyaki, klik kat sini.

Senang sangat!

Korang kalau nak try buat homemade sushi ni, bolehlah tengok resepi dan cara-cara penyediaannya di link bawah ni.

http://juliescookingwithluv.blogspot.my/2017/09/sushi.html

Selamat mencuba!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top