♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, June 30, 2017

My baby bos...

Bos kecik ni...

...kalau naik kereta, dia nak kereta jalan jer. Tak boleh stop! Kalau kereta stop, 'siren' dia kemain kuat berbunyi...

Love you so much my baby Neeyaz!

Alhamdulillah...

Thursday, June 29, 2017

Manusia bertakwa mesti kuat amanah

Artikel enche Neezam hari ni, 5 Syawal, di Harian Metro sisipan minda.

Cari-cari link kat PressReader tak jumpa plak. So, kalau nak baca, cubalah dapatkan senaskah Harian Metro hari ni yer.

Semoga bermanfaat.

Monday, June 26, 2017

Kerja! Kerja! Kerja!

Semalam dah beraya sakan... Hari ni back to normal...

Kerja! Kerja! Kerja je lah kerjanya...

Tapi kena multitasks lah yer... Sementara mama sajer buat-buat sebuk kat dapur, ayah kenalah jaga baby sambil siapkan kerja...

#babykhairunneeyaz #drkhairunneezam
#tandakertaspeperiksaan
#rayakedua #masihdikampung

Sunday, June 25, 2017

Hari Raya 2017 @ Segamat

السلام عليكم

Alhamdulillah... Berkesempatan lagi beraya bersama keluarga tercinta tahun ni.

Di sini, aku ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf Zahir dan Batin

kepada semua pembaca blog yang sudi follow blog aku ni.

Tahun ni kitorang beraya di Segamat. Turn raya rumah mertua, rumah family enche Neezam.<

#teamrayaSegamat #teamrayaJohor #teambiru #teamfamilymertua

Haaa.. gitu hashtag. Hahahhaha...

Ini first gambar family baru aku.

Alhamdulillah... bersyukur sangat dapat beraya dengan orang-orang tersayang. Bersyukur sangat dengan anugerah yang Allah berikan; suami yang penyayang dan anak-anak yang comel. Lebih-lebih lagi dengan kehadiran orang baru, baby Khairunneeyaz, buat raya tahun ni lebih ceria.

Pagi tadi lepas selesai solat raya, aku dan enche Neezam sempat call mak abah aku untuk mengucapkan Selamat Hari Raya dan bermaaf-maafan. Tahun ni mak abah balik beraya kat kampung abah kat Tapah Road. Aku lega gak diorang balik beraya kat kampung. Kalau tak, kesian mak abah beraya berdua jer kat KL. Anak-anak sumer tahun ni turn rumah mertua.

Macam biasa, pagi-pagi mesti ada sessi bersalam-salaman dan bermaafan. Bebudaklah seronok kutip duit raya.

Abang Naufal dan baby Khairunneeyaz. Baby Neeyaz asyik tidur jer sambil kutip duit raya. Hehehehe...

Sebelum keluar berjalan raya, wajiblah bergambar dulu.

Khairun dan Khaireena, anak-anak cikgu Mohd Noor & cikgu Zaliha.

Ini pulak gambar dengan menantu-menantu. Cantik-cantik kan menantu? Hehehehehe...

Mak mertua aku, yang sentiasa comel dan cool.

My beautiful Niesreena dan gorgeous Naufal... Alhamdulillah, tahun ni adalah tahun ke 6 Niesreena berpuasa penuh dan tahun 3 Naufal berpuasa penuh. Diorang mula berpuasa sejak masing-masing berusia 6 tahun. Alhamdulillah... proud of you both!

Khairunnazhan dan Khairunneeyaz.

Lepas bergambar, macam biasa, kitorang akan beraya ke rumah makcik enche Neezam.

Gambar bawah ni, di petang hari raya, bebudak penat berjalan kutip duit raya.

Huhuhu...

Saturday, June 24, 2017

Baby Neeyaz @ minggu 7

Budak baik ni dah masuk 7 minggu...

Kejap jer rasa dah nak masuk 2 bulan.

Sekarang baby Neeyaz dah pandai senyum-senyum bila pandang muka orang. Dan pandai jugak nak berborak-borak. Kadang-kedang keluar suara comel baby. Huhuhuhu...

Baby Neeyaz memang kuat menyusu. Tangan dah macam tebu dah.

Aku suka sangat bila baby Neeyaz berjaga... Besar baby bukak mata. Bila pandang muka aku, baby Neeyaz macam kenal jer. Bular mata tengok mama dia.

Alhamdulillah... baby Neeyaz senang nak dijaga. Tak banyak kerenah dan meragam. Selalu good mood jer. Boleh jer baring-baring sendiri sambil mata dia melilau tengok keadaan sekeliling. Tapi tangan dan kaki dia tak reti diam. Mesti bergerak.

Dah lama-lama baring, barulah baby Neeyaz berbunyi sikit. Seakan-akan memanggil orang. Bila tengok mama atau ayah datang, riak muka baby Neeyaz berubah nampak happy dan tersenyum. Sesekali dia angkat-angkat dada dia. Nak mintak kena angkatlah tu.

Ya Allah! Terima kasih atas kurniaan baby yang sangat comel ni!

Tak lama lagi mama dah nak kerja dah. Sedihnya rasa nak tinggalkan baby comel mama ni.

*sigh*

Love you so much sayang!

#babykhairunneeyaz #anakayah #week7

Monday, June 19, 2017

My handsome boy, Khairunnaufal

Abang Naufal... will always be my baby..

Saturday, June 17, 2017

Berbuka puasa with Mangsor's clan

Alhamdulillah... hari ni baru berkesempatan berbuka puasa dengan familia tercinta kat KL.

Seronok! Semua orang ada. Kitorang memang jarang-jarang sangat dapat berkumpul semua macam ni walaupun adik-beradik tak ramai.

Dan yang paling seronok, tahun ni keluarga kitorang bertambah dengan kehadiran 2 baby baru; baby Neeyaz dan baby Hijaz. Ni first time jugak diorang berkumpul beramai-ramai dengan kitorang.

~ Abah dengan baby Hijaz, emak dengan baby Neeyaz; beza 2 bulan ~

Insya Allah, sebelum akhir tahun ni, mak abah akan terima sorang lagi cucu. Gurgirl pulak!

Seronoknya!

Macam biasa... kalau dah berkumpul ramai-ramai macam ni, semua orang nak bawak potluck. Tapi aku tetap nak tunggu lauk air tangan emak. Tak kiralah mak masak apa pun, tetap yang paling sedap!

Huhuhu...

Banyak betul makanan berbuka tadi.

As requested by my beloved family, aku buat sup tulang ala thai special untuk diorang. Khasnya untuk abah yang dah beberapa minggu ni tak selera makan sebab tak sihat. Alhamdulillah... banyak abah makan tadi. Siap bertambah!

Enche Neezam pulak sediakan puding kastad. Sedap!

Alhamdulillah... memang seronok bila dapat berkumpul ramai-ramai macam ni. Seriously, bukan senang... I love you all so much!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top