♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, November 25, 2016

Legend of the blue sea ❤❤❤

Drama Korea terbaru kegemaran aku!

Legend of the Blue Sea!

Semalam baru start episod satu!

Sebab utama aku tertengok dan tertarik untuk tengok drama ni adalah kerana aku memang minat kat Jun Ji-Hyun sejak dari drama 'My Love from the Star' and of course sebab Lee Min Ho hero cerita ni!

Permulaan cerita ni bermula dengan berlatar belakangkan perkampungan Korea zaman dahulu. Itu just flashback jer dan setiap cerita zaman dahulu ni akan ada related dengan zaman sekarang.

Dan cerita ni agak unik dan berlainan sebab ia adalah kisah percintaan antara seekor ikan duyung yang setia pada cinta dan seorang kaki penipu yang cute!

Yang bestnya dalam cerita ni ialah keletah bila si ikan duyung naik darat dan cuba menyesuaikan diri dengan kehidupan manusia. Memang kelakar! Ekspresi muka Jun Ji-Hyun sangat comel.

Citer ni ditayangkan kat Astro channel 393 setiap hari Khamis dan Jumaat jam 8.10 malam. Malam ni episod 2 tau!

Atau korang boleh tengok drama Legend of the Blue Sea ni online kat
http://www.kbergetar.com/2016/11/drama-legend-of-blue-sea-lee-min-ho.html

Jom layan!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top