♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, July 31, 2016

Bayers Air Fryer... Testimoni sikit...

My latest toys... lagi...

Huhuhu...

Umur Noxxa kat rumah tak sampai seminggu pun lagi, aku dah pergi beli mainan satu lagi. Huhuhu... Tak kuat iman... but yet... it is worth to buy. So, memang tak menyesal langsung

Macam mana aku terbeli bendalah ni?

Well, pada suatu hari... huhuhu... aku 'jalan-jalan' kat lazada. Tetiba aku terpandang pada iklan air fryer Bayers ni. Harganya cuma RM189! Seriously! COD plak tu!

So.... tanpa berfikir panjang aku pun klik "Add to Chart" dan terus proceed dengan pembelian.

Bila dah conform, baru terbayang muka comel laki aku yang akan bebel-bebel sebab beli barang lagi... "Aaaaiiiii... baru beli Noxxa dan ada benda baru lagi... bla... bla... bla..." Huhuhu... Seram sejuk gak jadinya....

Tapi pastu terbayang plak muka comel mak mertua aku dengan kata-kata hikmatnya, "biar menyesal beli... jangan menyesal tak beli..." Baru rasa lega sikit. Huhuhu...

So, hari Khamis lepas, barang sampai kat office. Hari Jumaat baru bawa balik. Enche Neezam senyum jer. Belum sempat dia nak mulakan kata-kata yang bakal menusuk kalbu, aku dah clear the air... bagi detail sumer... Yang penting... murah! Huhuhu...

Malam tu, macam-macamlah aku try goreng. Betul ke boleh goreng tanpa minyak?

Memula try goreng ayam goreng segera. Dan hasilnya... perfect!

Keluarkan ayam dari freezer, terus goreng.

Sebelum ni aku deep fried, kadang-kadang kulit dah kuning, nampak garing, tapi tengok isi masih mentah lagi. Tapi kali ni, kulit cantik kuning dan garing. Isi pun masak dan juicy!

Goreng ayam ni 20 minit. Ada instruction untuk kesesuaian panas dan masa dengan menu kat atas dia. So, senanglah...

Semalam buat sambal kacang, goreng kacang dia guna air fryer. Senang. Biarkan 20 minit tak payah nak tunggu atau kacau-kacau. Elok jer masak - garing dan warnanya cantik jer. Kacangnyer jer tau... bukan siap terus jadi sambal kacang. y(^-^)y

Goreng nugget pun senang. Keluarkan dari freezer, terus masukkan dalam compartment goreng dia tu. Set 15 minit. Dan hasilnya...

Senang! Niesreena dan Naufal pun boleh buat sendiri. Hmmm... tapi aku tak berani nak bagi.

So, dengan harganya cuma RM189 aku rasa Bayers air fryer ni worth to buy. Harganya murah dan fungsinya pun bagus. Memang berbaloi-baloi!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top