♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, April 9, 2016

Day 2 | Bukit Gambang Water Park

Hari ni kitorang spent one whole day kat

Bukit Gambang Water Park!

Dari hotel ke waterpark, ada disediakan tram.

Seronok giler semua orang main air.

Ok! Tak nak citer panjang-panjang... Biar gambar berbicara!

Yang ini paling seram! Terbang!

The funny part... Naufal tak pernah pernah hilang... boleh hilang plak kali ni.

Tengah aku dok berombak dengan Niesreena, tetiba terdengar bunyi announcement. Dalam hati dah terdetik... Naufal kah itew?

Bila dia sebut "budak lelaki berusia 7 tahun..." aku dah... Sah! Naufal! "bernama Khairunnaufal..."

Hahahhaha... tergelak-gelak aku dengan Niesreena. Cam ner boleh sesat plak budak sorang tu? Aku ingatkan Naufal dengan ayah dia. Rupanya... Naufal gi cari aku... then sesat... Hehehehe...

Naufal... Naufal...

Tengahari tu, kitorang makan bersila, nasi kukus ayam goreng orang Kuantan. Memang sedap! Lebih-lebih lagi bila masing-masing dah penat main air, basah dan lapar! Hehehehe... Naufal dan Niesreena pun makan habis sorang sebungkus.

Lepas makan tengahari, sambung main ayaq lagi!

Penat betul!

Kitorang balik ke hotel semua lebih kurang pukul 6 petang. Bayangkan! Kemain lama kat waterpark.

Niesreena dan Naufallah yang paling seronok. Tengok kakak-kakak jaksa pun berseronok sangat.

Balik hotel pun, sempat singgah lagi kat pool diorang. Hantu air betul! Hehehehe...

Malam tu kitorang dinner kat hotel jer. Honestly, makan malam semalam lagi best dari kat hotel. Tak banyak pilihan sangat malam ni.

Masing-masing muka kepenatan. Niesreena dan Naufal pun nampak gelap. Habis terbakar kulit walaupun dah pakai krim UV. Huhu... Tak per lah... Nampaklah tan sikit.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top