♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, January 9, 2016

Sharing @ Juliet le Sweetheart's Fb Page #1

Assalamualaikum...

Sejak beberapa bulan lepas, aku ada buat beberapa perkongsian di laman facebook page Juliet le Sweetheart. So, kat sini aku kongsi dengan korang, atau sesiapa yang tetiba berkunjung ke blog ni.

Insya Allah... jika ada apa-apa perkongsian di page, akan akan kongsikan jugak di sini.

Semoga perkongsian ni bermanfaat buat kita semua.


IKEA idea & hack==============Saya percaya ramai yang suka barangan IKEA. So, kat sini saya kongsikan idea-idea...
Posted by Juliet le sweetheart's blog on Wednesday, September 16, 2015


Susun atur beg dan barang sekolah============================Anak-anak ni kadang-kadang balik dari sekolah, campak jer...
Posted by Juliet le sweetheart's blog on Tuesday, September 15, 2015

Dalam beberapa minggu lagi sekolah akan dibuka. Ibubapa dah mula sibuk nak membeli barangan keperluan persekolahan...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Wednesday, December 9, 2015

Idea mengecat dinding==================Bosan dengan dinding yang sewarna dan kosong? Apa kata kiter buat kelainan...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Sunday, September 20, 2015

Makeover menggunakan wallpaper============================Barang lama, masih elok tapi dah buruk? Jom kita makeover...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Monday, September 21, 2015

Mirror mirror on the wall===================Tak kira rumah kecil mahupun rumah besar penggunaan cermin sangat...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Tuesday, September 22, 2015

Idea susunatur dan penyimpanan blok lego==================================Budak-budak sekarang memang suka main mainan...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Thursday, September 10, 2015

Projek DIY menggunakan PVC=========================Last time saya ada kongsikan projek DIY menggunakan kayu pallet....

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Thursday, October 1, 2015

Macam-macam boleh buat dengan jeans lama. Jom try! Ada berani?❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤You are welcome...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Wednesday, December 16, 2015

Makeover baju lama baby====================Baju baby cantik-cantik... Pakai sekejap dah tak muat. Then simpan... Kot...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Tuesday, September 29, 2015

Kadang-kadang sakit mata tengok wayar-wayar charger berselirat kat plug; wayar charger handphone ayah, handphone mama,...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Sunday, December 13, 2015

Kat rumah sekarang ni ada banyak kotak kasut. Ye lah... nak naik sekolah ni beli kasut sekolah anak-anak sorang 2...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Sunday, December 27, 2015

Spice up your life!Tak nak cakap banyak... Tengoklah gambar and say "Naaaakkkkk". Pastu usahalah buat sendiri yer... ...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Thursday, December 17, 2015

DIY menggunakan kayu pallet========================Mana nak dapat kayu pallet ni yer? Banyak benda menarik dan mudah...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Thursday, September 17, 2015

Laundry room @ laundry area========================Kita selalu terlepas pandang area mendobi atau laundry area....

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Sunday, December 13, 2015

Dekorasi ruang tamu + ruang makan=============================Kebanyakan pelan rumah samada apartment mahupun rumah...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Monday, September 28, 2015

Sekarang ni meja konsol sangat popular. Aku suka meja konsol berasaskan cermin. Tapi meja konsol putih dan kayu pun...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Sunday, December 20, 2015

Salah satu ruang yang perlu dipertimbangkan untuk disediakan disetiap rumah bagi yang ada anak-anak yang sedang belajar...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Tuesday, January 5, 2016

Kalau di rumah saya (mostly di setiap rumah 2 tingkat) bawah tangga mesti ada stor dan ada ruang sikit yang tak tau nak...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Tuesday, December 22, 2015

Wainscoting ni selalunya ada kat rumah-rumah 'omputeh'. Masa kat Melbourne dulu pun ada beberapa rumah kengkawan yang...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Monday, December 21, 2015

Siapa peminat ikea? Angkat tangan!!!Pernah jumpa ikea Kura bed ni di ikea? Walaupun nampak simple, tapi kalau anda...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Wednesday, January 6, 2016

Jom kita bina dressing table kita sendiri! Lebih menarik dan lebih menepati citarasa kita sendiri. Bahan-bahan yang...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Monday, December 14, 2015

Onions, garlic & potato storage========================Beberapa idea untuk menyimpan bawang, bawang putih dan kentang....
Posted by Juliet le sweetheart's blog on Tuesday, September 15, 2015

Makeover Branded Shopping Bags===========================Kadang-kadang bila beli barang, expecially barang branded,...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Tuesday, October 6, 2015

Makeover baju lama baby====================Baju baby cantik-cantik... Pakai sekejap dah tak muat. Then simpan... Kot...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Tuesday, September 29, 2015

Idea dekorasi galeri dinding======================Sesetengah orang suka cetak gambar-gambar keluarga dan bingkaikan....

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Sunday, September 13, 2015

Let's have some fun with idiom!========================For myself and my kids' references. Sharing with you all!❤ ...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Sunday, October 4, 2015

Kitchen Printable==============1st step : Pilih mana-mana gambar yang berkenan di hati2nd step : Cetak3rd step :...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Saturday, September 19, 2015

Aktiviti kanak-kanak di rumah=======================Anak-anak dah mula cuti persekolahan. Ibu bapa kat rumah mesti...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Friday, September 18, 2015

Siapa suka DIY? DIY yang menyeronokkan?Check these out!❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤You are welcome to...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Thursday, December 24, 2015

10 houseplants that clean indoor air============================Sejak akhir-akhir ni negara kita diserang jerebu yang...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Sunday, September 27, 2015

Siapa suka kalendar kuda?Saya suka!Kalau korang pun suka, bolehlah 'save'.Kredit : babab.net❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ...

Posted by Juliet le sweetheart's blog on Saturday, December 26, 2015



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top