♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, October 31, 2015

Lepak-lepak hujung minggu @ Klana Resort

Hujung minggu ni kitorang lepak kat Klana Resort, Seremban!

Dulu masa kitorang tinggal kat Seremban 2, selalu jugak kitorang ke taman permainan dekat-dekat dengan Klana Resort ni. Dulu nama resort ni Allson Klana. Hotel ni dikelilingi taman-taman, dah macam hutan pun ada.

Kat sini ada banyak kawasan taman permainan. Selalulah bawak Niesreena dan Naufal, boleh naik basikal, joging, pastu makan kat A&W. Sejak pindah ke Sepang, memang tak pernah dah lepak petang-petang kat sini.

Dan ini first time bawak Niesreena dan Naufal ke hotel ni, walaupun ayah dah banyak kali kena kerja kat sini.

Bestlah jugak kat sini. Hotel cantik, walaupun hotel lama. Bilik pun selesa dan bersih. Bilik air besar, ada bath tab dan shower. Makan sedap. Cuma Niesreena kata TV dia tak best sebab masih guna TV cap gajah yang lama. Siaran pun tak banyak. TV9 pun tak der, tak dapat nak tengok JDT menang untuk piala AFC malam tadi. Huhuhu...

Congkak cap gajah pun ado!

Tapi yang paling Niesreena dan Naufal suka sebab pool dia yang besar!

Biasalah Niesreena dan Naufal memang giler mandi pool. Kalau ayah diorang nak bawak gi mana-mana hotel, soalan pertama mesti diorang tanya, "Hotel tu ada pool tak?"

Huhuhu...

Pool kat hotel ni memang besar dan ada beberapa jenis slides untuk kanak-kanak. Memang enjoylah diorang! Lebih-lebih lagi cuaca pun ok. Mendung jer... Memang sukalah 'hantu-hantu air' duorang ni!

Memang rasa relax sangat bila hujung minggu dok lepak hotel. Tapi kepala hotak aku ni dok fikir gak kerja-kerja rumah yang tertangguh kat rumah tu. Bilalah nak settle...

Hmmmm... tak per lah...

Yang penting! Kiter enjoy!!!

Monday, October 26, 2015

Eche Neezam dan Permata Insan ke Seri Perdana

Hari ni team Permata Insan dijemput ke kediaman Perdana Menteri kat Seri Perdana. Ada press conference gitu, bersempena dengan kemenangan team Permata Insan kat WFC, Korea beberapa hari lepas.

Alhamdulillah... segala penat lelah kat Korea hari tu berbaloi dan bila balik dapat pengiktirafan dan penghormatan. Keep up a good job!

Sunday, October 25, 2015

Tips | 18 ways to deal with stress

السلام عليكم

Jom mulakan hari dengan aura yang positif dan jangan stress stress yer...

y(^^)y

Wednesday, October 21, 2015

Wordless Wednesday | The best mee udang in town!

#meeudang #mma #nilai


Monday, October 19, 2015

Congrats team Permata Insan @ WCF2015, Korea

Alhamdulillah... Semalam tamat sudah World Creativity Festival 2015 di Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), Daejeon, Korea.

Festival kali ke-11 yang berlangsung pada 17 dan 18 Oktober ni telah mengumpulkan pelajar-pelajar terbaik dari pelbagai negara. Para pelajar Permata Insan dihantar bagi mewakili Malaysia dan enche Neezam sebagai ketua delegasi kali ni.

Alhamdulillah, team Permata Insan kali ni menang besar dan telah memenangi '1 Gold Award', '1 Silver Award', '2 Bronze Award' dan '1 Problem Solving Award'! Semua adik-adik Permata Insan dapat membawa balik hadiah! Begitu jugak teacher Mira!

Tahniah!

Tahniah!

Tahniah!

Bangga sangat dengan diorang dan bangga sangat dengan enche Neezam yang telah berjaya membawa balik kemenangan bersama team terbaik mewakili Malaysia!

Insya Allah, hari ni diorang semua akan ke Seoul pula. Perjalanan mengambil masa 2 jam lebih dengan menaiki bas express. Semoga urusan diorang kat sana dipermudahkan dan dilindungi Allah swt.

Amin...

Allahu Akhbar!

Kredit gambar : Dr KM Noor, teacher Mira Permata Insan & Faiz Permata Insan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top