♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, June 14, 2015

Shopping raya @ Mydin Mall Seremban 2

First time! Tahun ni, first time aku tak tempah baju kurung untuk raya!

Seriously... memang tak sempat! Tak sempat nak cari kain, tak sempat nak cari tailor sebab tempahan untuk raya semua dah tutup! Huhuhu... sadis!

Akhirnya, terpaksa consider beli baju dah siap which is aku tak berapa nak gemor. Bukan sebab apa... sebab selalunya baju dah siap ni biasanya tak ikut badan aku. Ada lah tang yang tak selesa...

Apapun... dah tak sempat. Terpaksalah cari baju dah siap!

Untuk cari baju kurung dan baju melayu dah siap ni, kitorang ke Mydin Mall Seremban 2. Yup! Beli kat Mydin jer... Tak der lah nak gi butik bagai. Nak-nak baju budak... Tak berbaloi. Diorang pakai baju kurung, baju melayu kadang-kadang jer.

Mydin Mall Seremban 2 ni besar! Ada banyak pilihan baju kurung dan baju melayu untuk dewasa dan kanak-kanak. Kain samping, songkok dan ketayap pun untuk dewasa dan kanak-kanak pun ada. Boleh beli lengkap kat sini. Tak payah gi cari kat tempat lain dah!

Baju kanak-kanak pun banyak pilihan. Tapi for sure, tak der brand punyer lah. Tak der Kiki Lala, Anakku, Poney apatah lagi Osh Kosh, Pumpkin Patch bagai... Pumpkin Patch, Osh Kosh dan Cotton On, Niesreena dan Naufal dah puas pakai masa kat Melbourne dulu sebab kat sana harga murah! Huhuhu... So, balik Malaysia kiter pakai brand Mydin jer lah yer anak-anak... Ok gak kan...

Harga? Aku boleh kata baju budak memang mahal sekarang. Tapi kat sini korang masih boleh cari baju budak sepasang dengan harga RM12. Baju melayu dan baju kurung kanak-kanak ada yang RM20 sepasang. Ok lah kan?!

Kat Mydin Mall Seremban 2 ni jugak ada Aidijuma!!! Amazingly, enche Neezam yang perasan dan heret aku ke sini! Siap enche Neezam cakap, "Cepat sayang... Tak ramai orang tu!" Hehhehehe...

Memanglah tak ramai. Sebab tak der tudung terbaru minggu ni. Ke sebab dah habis? Tinggal sikit jer stok dia. CS Aidijuma kat sini baru buka rupanya...

Kitorang sempat gak singgah kat butik Ummu Aiman Muslimah. Salah satu store kat dalam Mydin Mall ni. Ada banyak jubah-jubah yang menarik dan pelbagai warna.

Dapatlah grab 2 pasang jubah kat sini.

Jubah-jubah dia memang selesa, kain berkualiti, cutting best dan yang penting harganya berpatutan. Sampai rumah, terus try jubah yang aku beli. Memang best! Rasa nak beli lagi!

Untuk maklumat lanjut, bolehlah korang check sendiri kat page Ummu Aiman Muslimah ni seperti maklumat di dalam gambar ni.

Alhamdulillah... setel pre-shopping hari raya. Nanti balik Segamat nak shopping lagi. Kat Segamat pun ada port yang aku suka beli baju budak-budak. Insya Allah, nanti aku update k!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top