♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, March 18, 2015

Patah tumbuh, hilang berganti...

Antara barang kesayangan aku yang hilang masa kes pecah rumah aku ari tu ialah beberapa utas jam tangan. Memang agak payah hidup tak pakai jam tangan sebab aku jenis kalau keluar mesti pakai jam tangan.

Disebabkan tak der masa dan tak der mood nak gi survey jam tangan kat kedai jam, so, cara mudah dan pantas adalah survey melalui online jer. Dan haruslah di lazada.com.my! My favorite online shopping hub nowadays!!! Yeah!!!

Survey punyer survey punyer survey... Hmmmm... memang ada banyak sangat jam yang aku berkenan! Coach... cantiknya!!! MK... gorgeousnya!!! Fossil... stylooonyer!!! Tissot... uish... mahalnya! Huhuhu... Tak per... Tak per... Masuk sumer dalam wishlist dulu!

Tetiba terjumpa jam tangan yang sebijik macam aku punyer yang kena kebas tu! Dan harganya pun jauh lebih murah daripada harga enche Neezam belikan dulu. Hmmmmm... nak yang ini lah!

Bagitau enche Neezam... aku nak beli jam yang sama dengan jam tangan lama.... Enche Neezam pelik, suruh cari lain. Tapi... kalau korang tak tau... aku ni jenis sentimental sikit... Sebab beberapa tahun dulu jam tu enche Neezam yang hadiahkan sempena birthday. So, kalau beli yang sama, kira masih ada lagi lah hadiah tu.... Sentimental sangat kan??? Huhuhu...

Sebab sentimental jugaklah... segala surat-surat cinta aku yang bertahun-tahun eloooookkk aku simpan. Sehinggalah mak aku senyap-senyap jer buang, masa aku kat Melbourne dulu. Haiiiisssshhhh... Baru nak tunjuk kat anak cucu... Huhuhu...

Ok! Balik kepada cerita jam tangan!

Aku nak place order. Tapi was was. Ok ker beli jam tangan online ni? Kang sampai kang tiruan ke... ada defect ke... Tak pasal susah nak tukar.

So, aku google...

'Beli jam tangan di lazada'

Enter!

Hmmmmm... Ada jugak lah beberapa blogger yang pernah beli jam di lazada. Sumer puas hati. Ok! Bolehlah kan?!!!

Aku google jugak nama supplier jam tu, Mediaqlo Enterprise. Tapi tak der info dan review yang berkaitan. Cuma kat detail jam tu kat lazada, dia memang kata item is 100% genuine guaranteed!

Lagipun jam yang aku nak beli ni pun tak lah mahal sangat. So, kalau ada defect ke, tiruan ke, redha jer lah... Lain kali jangan beli lagi!

So! Dengan lafaz

بسم الله توكلت علي الله ولا حول ولا قوة الا بالله العلي العظيم

aku pun order!

Dan 2 hari lepas, posto! Posto!

Yey! Dah sampai!

Alhamdulillah... Jam elok... Molek... Comel... Tak der calar ke, defect apa pun tak der...

Petang tu, aku bawak jam tu gi kedai jam untuk potong tali. Aku sempat tanya kat penjual tu samada jam aku ni ori ke tak sebab aku beli online. Dia kata original! Alhamdulillah... Dalam kedai dia pun ada jual jam yang sama. Harganya RM60 lebih mahal daripada yang aku beli. Tersenyum aku melihatnya...

So, this is my 3rd purchase with lazada. Oh tidak! Bahaya ni... Akan datang mesti ada yang ke-4, ke-5, dan seterusnya... huhuhu... enche Neezam sila bersedia... (^^")y

First time ari tu aku beli 2 benda terus; klik sini. Aku rasa dalam masa terdekat ni aku akan terklik butang 'ORDER' lagi kot!

Oppppssss... terklik kat jam MK yang gorgeous tu!!!

Teeeeeeettttttttttttttttt!

Ps:- Cepat cepat beli jam tangan sebelum 1 April! Jam tangan pun kena gst tau!!!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top