♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, February 12, 2015

Beli mi online

Pernah beli mi online?

Hehhehe...

Ini mi bukan sebarang mi. Bukan mi goreng, bukan mi hailam, bukan jugak mi bandung.

Tapi...

Redmi Note 4G

Alhamdulillah... seronoknya...

Actually aku dan adik-adik pakat-pakat beli smartphone untuk emak. So, lepas ni bolehlah watsapp sekali dengan emak. Hehehhee...

~~(^^)~~

Tengok saiz Mi. Besar sikit daripada iPhone 6 plus. Memang puas hati!

Aku pilih Redmi Note 4G sebab ramai kengkawan office pakai. Diorang kata handphone ni ok dan sangat puas hati dengan harganya.

Interface pun okay. Dan user friendly.

Nak tau berapa harganya?

Yup! Hanya RM589. Specs as above. Beli online dan tiada apa-apa extra charges!

Datang lengkap dengan charger dan manual. Earphone jer tak der.

Sebenarnya, aku tak pandai beli barang online. Memang tak pandai shopping online. Takut tak selamat. Lebih-lebih lagi beli handphone online. Eeee... takut kena tipu! Kang tetiba yang sampai anak batu lesung. Huhuhu...

Tapi kengkawan office memang ramai pakai Redmi Note 4G dan diorang semua beli online. Diorang kata memang OK sangat memandangkan harganya tak sampai RM600 pun.

Sebelum aku decide untuk beli, aku ada baca jugak beberapa review. Lepas baca beberapa review yang positif then aku decide,

"Ok, beli!"

Review : "Yes, those specs at THAT price!"

Dan video di bawah.

So, untuk pengguna basic macam emak aku - just untuk call, mesej, watsapp, then ambil gambar cucu-cucu, so handphone ni memang lebih dari berbaloi.

So, korang?

Berminat tak?

Macam mana nak beli Redmi Note 4G?

Aku beli online. Just pergi ke website

www.mi.com/my

Pilih Redmi Note 4G and if you are lucky enough you will see 'Buy Now'. Jika tidak, korang akan nampak 'Out of Stock'.

Then klik butang 'Buy Now' tu dan place your order.

Aku order hari Khamis lepas. Hari ni aku dah terima barang. Betul seminggu.

Selain Redmi Note 4G, Xiaomi juga ada jual Redmi 1S dengan harga RM419 sahaja dan yang terbaru MiPad RM799 sahaja. Untuk maklumat lanjut, silalah serbu website diorang.

Tak sabar nak jumpa emak. Bagi surprise ni! Mesti mak marah! Hahahahha... marah-marah sayang! Hehehehe... Mesti mak marah sebab kata kitorang membazir bagai. Tapi jauh di lubuk hati dia, mesti suka dengan hadiah daripada kitorang ni.

y(^^)y

Happy!

2 comments :

Anonymous said...

Tak pernah dengar pun jenama ni. buatan mana ni? bagus ke?

Julie Mangsor said...

Mi atau Xiaomi, made in China. Ok lah untuk android 500++ - not expect too much. Tapi memang tak boleh tanding samsung/iphone...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top