♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, February 17, 2015

Tong tong tong chang!!!

CNY!

Macam biasa... mesti dapat limau mandarin yang manissssssss...

Dan tahun ni dapat 2 hari cuti bonus! Esok dah start cuti. Isnin pun cuti!

Yey!

And red angpau is coming.

~~(^^)~~

Happy CNY to all my Chinese friends.

And have a superb holiday everyone!!!

Monday, February 16, 2015

Shopping online dengan Lazada... COD uollsss!!!

Adoiii... matilah... dah terjebak!

Inilah sebabnya enche Neezam tak kasi aku pakai cc. Inilah sebabnya!

Enche Neezam takut aku terjebak dengan online shopping - shopping barang, shopping hotel, shopping benda-benda yang tak patut!

Tapi entah macam mana, colleague aku kat office ni boleh plak kenalkan aku dengan Lazada.com. Korang pernah shopping dengan lazada.com?

Actually, ni kali kedua aku beli barang dengan lazada tapi kali pertama dapat barang. First time ari tu, sehari lepas aku order, aku gi bercuti ke Surabaya. Esoknya tu, barang sampai kat office, aku plak tak der. So, barang cancelled.

Cepat giler kan? Aku ingatkan ambil masa seminggu dua masa tu. Sebab masa first time ari tu aku order Mi S1 RM419 jer. So, ingatkan seminggu dua baru sampai. Rupanya, sehari selepas aku order, barang sampai.

Last Friday, aku order 2 barang lagi. Hari ni dah sampai! Cepatnya!

Apa yang menarik kat lazada ni sebab boleh beli COD! Barang sampai baru bayar!

Dan kali ni, aku order...

S pen untuk Galaxy Note pink lama aku. Niesreena dan Naufal main, sampai cicir kemana ntah S pen aku. Puas cari stok kat kedai hp, sumer takder stok. Sumer kata gi Low Yat. Aiyoooo... Tetiba tengok kat lazada, ada banyak plak. Cuma warna pink jer tak der. Tapi ok lah... Asal ada...

100% genuine guarantee katanya...

Satu barang lagi ialah... eeerrrrr... rahsia!

Huhu...

Harga kat lazada ni, ada yang murah dan ada jugak lebih kurang harga kedai jugak. Cuma korang tak perlulah susah payah gi kedai bagai kan. Just sit, relax and shop! Cewaaahhhhh...

So, macam mana nak shopping kat lazada?

Memula gi kat website diorang di
www.lazada.com.my

Kat sana macam-macam produk ada. Daripada barangan peralatan rumah, barangan kanak-kanak hinggalah ke produk kecantikan berjenama, semua ada! Bolehlah cari...

Then kliklah pada barang yang korang berkenan tu. So, korang boleh tengok details dia - descriptions, seller, material, harga dan ada stok ke tidak, semua korang boleh tengok kat situ.

↑↑↑ in my wishlist! Saper nak belanja, sila angkat tangan! Huhu...

Then kalau korang rasa puas hati, boleh klik "Add to Cart" dan proceedlah dengan proses pembayaran dan seterusnya. Senang jer.

Selain pembayaran secara COD, sesetengah barang jugak perlukan pembayaran samada dengan kad kredit atau kad debit atau online transfer atau paypal... installment pun boleh.

Untuk maklumat lebih lanjut, silalah terjah website Lazada, klik sini >> Lazada.com.my. Klik ke Lazada adalah sepenuhnya tanggungjawab anda sendiri. Aku takkan bertanggungjawab di atas segala ketagihah memborong di laman tersebut. Harap maklum. y(^^)y

Macam biasa, sebelum aku cuba apa-apa produk atau perkhidmatan, aku akan tanya kengkawan dan baca review kat internet dulu. Bila baca banyak feedback positif, barulah aku proceed. Dan ternyata, buat masa ni, untuk pertama kali ni, aku puas hati dengan perkhidmatan lazada.

Bahaya ni!

Harap-harap enche Neezam tak baca post aku kali ni.

(^^")y

Sunday, February 15, 2015

Zapin, mee rebus dan air katira!

Obviously, dari tajuk tampak sangat keJOHORannyer kan?

Hehehehe...

Kitorang ke dataran Segamat malam tadi sebab ada Karnival Kebudayaan yang sedang berlangsung. So, sajerlah buat liputan. Eceh...

Niesreena dan Naufal dari jauh dah kejarkan giant bubble ni.

Murahlah kat sini. Semangkuk sabun dan gelung saiz kecil baru RM2. Ada pelbagai saiz mengikut harga. Puaslah main...

Bukan setakat Niesreenna dan Naufal, ayah dan mama diorang pun enjoy sama!

Ini dia owner Giant Bubble Putrajaya ni. X-schoolmate enche Neezam. Zahid namanya.

Lepas dah penat main bubble dan berlari-lari, berbaring-baring kat padang, berpeluh-peluh, kitorang pekena juadah asal dari Johor ni - mee rebus dan air katira. Habis semangkuk mee Naufal makan!

Kitorang sempat jugak tengok persembahan tarian zapin. Pertandingan peringkat akhir malam tadi. Seronoknya tengok diorang berzapin!

Eeeeeee aaaaaahhhhh!!!

Biasalah bila karnival macam ni, lebih-lebih lagi kat Johor ni, maka banyaklah jersi JDT yang dijual.

Luaskan kuasamu!

Naufal pun rambang mata!

Enche Neezam apatah lagi!

Aiskrim pasu?!

Kegilaan apakah ini?

Kitorang pernah tengok kat TV. Kat mana ntah ari tu... Tak sangka berlambak plak orang jual kat sini.

Harga standard kat sini, sepasu RM5. Aiskrim dia ciput jer pun. Taklah penuh pasu tu.

Tak sangka lama plak kitorang lepak kat sini. 2 jam jugak lah.

So, korang yang dok kat area Segamat tu, masih sempat lagi nak ke karnival kebudayaan ni. Karnival ni berakhir 28 Februari.

Jom!

Friday, February 13, 2015

Jumaat yang sayu... Al-fatihah...

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

"Sesungguhnya kita milik Allah dan kepadaNya kita kembali"

Al-fatihah buat

(1) Profesor Musa Abu Hassan, penyarah FKP, USIM
(2) Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat
(3) Dato Hasbullah Awang

Kesemua mereka telah kembali menemui pencipta semalam, 12 Februari 2015. Semoga roh mereka ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.

Ampunkan dosa-dosa kami, Ya Allah...

"Kami tidak menjadikan hidup abadi bagi seorang manusia pun sebelum kamu (Muhammad), maka jikalau kamu mati, apakah mereka akan kekal? Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cubaan (yang sebenar-benarnya). Dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan"
[Al Anbiya : 34, 35]

Thursday, February 12, 2015

Beli mi online

Pernah beli mi online?

Hehhehe...

Ini mi bukan sebarang mi. Bukan mi goreng, bukan mi hailam, bukan jugak mi bandung.

Tapi...

Redmi Note 4G

Alhamdulillah... seronoknya...

Actually aku dan adik-adik pakat-pakat beli smartphone untuk emak. So, lepas ni bolehlah watsapp sekali dengan emak. Hehehhee...

~~(^^)~~

Tengok saiz Mi. Besar sikit daripada iPhone 6 plus. Memang puas hati!

Aku pilih Redmi Note 4G sebab ramai kengkawan office pakai. Diorang kata handphone ni ok dan sangat puas hati dengan harganya.

Interface pun okay. Dan user friendly.

Nak tau berapa harganya?

Yup! Hanya RM589. Specs as above. Beli online dan tiada apa-apa extra charges!

Datang lengkap dengan charger dan manual. Earphone jer tak der.

Sebenarnya, aku tak pandai beli barang online. Memang tak pandai shopping online. Takut tak selamat. Lebih-lebih lagi beli handphone online. Eeee... takut kena tipu! Kang tetiba yang sampai anak batu lesung. Huhuhu...

Tapi kengkawan office memang ramai pakai Redmi Note 4G dan diorang semua beli online. Diorang kata memang OK sangat memandangkan harganya tak sampai RM600 pun.

Sebelum aku decide untuk beli, aku ada baca jugak beberapa review. Lepas baca beberapa review yang positif then aku decide,

"Ok, beli!"

Review : "Yes, those specs at THAT price!"

Dan video di bawah.

So, untuk pengguna basic macam emak aku - just untuk call, mesej, watsapp, then ambil gambar cucu-cucu, so handphone ni memang lebih dari berbaloi.

So, korang?

Berminat tak?

Macam mana nak beli Redmi Note 4G?

Aku beli online. Just pergi ke website

www.mi.com/my

Pilih Redmi Note 4G and if you are lucky enough you will see 'Buy Now'. Jika tidak, korang akan nampak 'Out of Stock'.

Then klik butang 'Buy Now' tu dan place your order.

Aku order hari Khamis lepas. Hari ni aku dah terima barang. Betul seminggu.

Selain Redmi Note 4G, Xiaomi juga ada jual Redmi 1S dengan harga RM419 sahaja dan yang terbaru MiPad RM799 sahaja. Untuk maklumat lanjut, silalah serbu website diorang.

Tak sabar nak jumpa emak. Bagi surprise ni! Mesti mak marah! Hahahahha... marah-marah sayang! Hehehehe... Mesti mak marah sebab kata kitorang membazir bagai. Tapi jauh di lubuk hati dia, mesti suka dengan hadiah daripada kitorang ni.

y(^^)y

Happy!

Wednesday, February 11, 2015

WW | Jom gi sekolah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top