♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, October 16, 2014

Bila dia berfikir di luar kotak... sangat!!!

Alhamdulillah... Naufal dah boleh membaca dah sekarang. Walaupun masih selaju kura-kura berlari tapi Naufal dah boleh tengok sukukata dengan betul.

Macam Niesreena dulu, kitorang tetap berikan Naufal buku bacaan dengan sukukata yang berwarna. So, senang Naufal nak mengeja. Sekarang dah tak perlu lagi, Naufal dah boleh membaca tanpa sukukata bewarna. Tapi permulaan dengan bahan bacaan sukukata berwarna memang sangat membantu!

Kalau Naufal membaca... satu rumah dengar! Punyerlah kuat!

Antara buku yang kitorang berikan ialah buku rangkaian 'Hadi dan Siti'. Banyak cerita pendek yang bermanfaat dan setiap sukukatanya berwarna. Gambar-gambarnya pun menarik. Dan sudah tentu, bimbingan guru-guru kat sekolah Naufal jugak antara penyebab Naufal boleh membaca sekarang...

Macam biasa lepas dinner, aku duduk study dengan Niesreena dengan Naufal. Malam tadi belajar Bahasa Melayu. Buku untuk study kat rumah jer...

Mama : Apa jawapannya Naufal?

Naufal : Adi berlawan bola sepak.

Mama: Salah... bermainlah...

Naufal : Eh tak... Adi tengah lawan bola sepak... kawan-kawan dia tak termasuk dalam gambar. Adi nak buat gol...

Aiyoioo... Konfiden jer Naufal! Terlebih imaginasi niii... huhuhu...

So, kenalah explain kat Naufal. Jawapan mesti berdasarkan gambar dalam kotak tu jer. Jangan nak imaginasi sangat. Kalau exam buat jawapan imaginasi bagai... habislah sayang oiii... huhuhu...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top