♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, June 30, 2014

Juliet le sweetheart's Day!

السلام عليكم

30th June 2014

2nd day of fasting!

Yup! It's my birthday today!

y(^-^)y

Yup! Masih muda... Baru 34 tahun... Huhuhu... Mudalah sangat kan.

Alhamdulillah... bersyukur kepada Allah swt kerana dipanjangkan usia lagi hingga ke hari ni, disamping keluarga yang tercinta dan kesihatan yang baik.

Terima kasih pada keluarga dan sahabat handai yang memberikan ucapan selamat hari jadi di facebook, wattsapp, sms dan call. Thank you so much!

1st wish, tentulah daripada suami tercinta, enche Neezam.

Love the wishes and also the picture. Gambar ni masa kitorang kat Jabal Rahmah, minggu lepas. Dipercayai kat sinilah tempat pertemuan Adam dan Hawa di muka bumi. Mungkin cinta kitorang tak sehebat cinta Adam dan Hawa, sesuci Siti Khadijah dan Rasulullah atau seagung cinta Yusuf kepada Zulaika, tapi aku sangat ikhlas mencintai suamiku yang comel ni... Aku harap enche Neezam pun sama. (^-^) ♡

Enche Neezam kata, hadiah harijadi tahun ni ialah bawak aku gi umrah yang baru lepas. Yes, I like the birthday present! So much! Thank you baby...

Aiseh... jiwang karat! Huhuhu...

Alhamdulillah... being 34... banyak lagi yang perlu aku pelajari dan perbaiki diri. Semoga tahun mendatang lebih mematangkan aku, menjadikan aku hamba Allah yang lebih baik, isteri yang lebih taat, mama yang lebih penyayang, anak yang lebih bertanggungjawab... Senang citer lebih kepada positif-positif belaka lah! Amin... Insya Allah...

Once again, thanks Allah for your greatest gifts and thanks korang-korang for all the wishes!

Let's celebrate with tarawih 20 rakaat!

Sunday, June 29, 2014

1st Ramadhan | Iftar bersama keluarga tercinta

Best! Best!

Tahun ni 1st Ramadhan berbuka puasa bersama-sama insan-insan yang paling aku sayang! Sedap air tangan emak dan adik. Ehem... pandai adik masak. Tak sangka! Hehehehe... y(^-^)y

Sebelum waktu berbuka, lepak-lepak dulu. Naufal dan Reena ajak gi swimming pool. Hahaha... tak dapeklah! Niesreena puasa. Kang tak pasal tertelan air kolam. Huhuhu...

The tuan rumah... Comel sangatlah tuuuu konon... huhuhu...

Antara juadah yang dihidangkan. Semua sedap!

Makan time!

Seronok sangat bila berkumpul ramai-ramai macam ni. Tak payah gi makan besar kat hotel ke, restoran bagai. Makan kat rumah, makan air tangan emak tersayang lagi best! Hehehe...

Lepas ni kita lepax kat Nilai plak yer...

Love you all!

Saturday, June 28, 2014

Marhaban Ya Ramadhan! ❤

Selamat berpuasa semua!

Friday, June 27, 2014

Straight As

Petang tadi enche Neezam ke sekolah Niesreena, ambil keputusan peperiksaan Niesreena untuk penggal pertama. Alhamdulillah... Keputusan peperiksaan Niesreena kali ni ada peningkatan. Macam tahun lepas, Niesreena tetap dapat nombor 2 dan straight A!

Purata peratus cuma 94.5%. Hmmmm... kena usaha lebih lagi! Lebih-lebih lagi untuk subjek English!

Regret sikit sebab sepatutnya keputusan untuk subjek Sains patut boleh dapat 100% sebab cikgu salah tanda, tapi dah terlambat nak perbetulkan markah. Masa dapat kertas peperiksaan, kitorang masih kat Tanah Suci. Tapi tak perlah... tak der rezeki...

Untuk seni, thanks to ayah Niesreena yang bertungkus lumus study dengan Niesreena malam sebelum peperiksaan. Beriya-iya buat topeng muka untuk Niesreena jadikan contoh. Huhuhu...

Kitorang bersyukur sangat pada Allah swt kerana diberikan kelebihan pada anak-anak; Niesreena dan Naufal. Semoga mereka menjadi insan yang bijak dan cemerlang di dunia dan di akhirat. Amin...

Thursday, June 26, 2014

Lepas rindu

Ooooo... hari ni aku MC. Badan bukannya tak sihat sangat. Tapi terasa sangat penat. Mata pun rasa tersangat mengantuk! So, I rehatlah hari ni yer boss... nak ZZZZZzzzzzzzzzz....

(^-^)y

Mak abah dan mak ayah serta adik-adik pun dah berangkat balik pagi tadi. Kosong dah rumah... Sunyi rasa...

Naufal balik sekolah tadi, dok tanya...

"Mana Wan? Mana semua orang?"

Sian Naufal... Biasanya meriah ramai orang kat rumah. Dan paling best... ramai melayan kerenah ngengada dia... Huhuhu...

Kebetulan hari ni Reena tak sekolah sebab sekolah dia ada program. So, lepas ambik Naufal dari sekolah tadi... petang sikit... kitorang bawak Niesreena dan Naufal main kat taman.

Ayah pun ambil kesempatan! Huhu...

Rindu betul kat diorang. Seronok bila tengok gelak tawa diorang. Walaupun penat melayan... hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top