♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, May 3, 2014

Charity @ Good Samarithan Home

Company tempat aku bekerja ni memang selalu sangat buat charity event. Setahun at least sekali mesti ada. Cuma beberapa tahun sebelum ni aku tak berkesempatan nak join memandangkan ada jer urusan keluarga di hujung minggu. Alhamdulillah... kali ni berkesempatan join diorang!

Venue kitorang hari ni ialah di Good Samarithan Home kat Klang. Rumah anak-anak yatim ni menempatkan hampir 40 orang kanak-kanak dan remaja yang tidak mempunyai keluarga, yatim piatu dan anak-anak orang miskin beragama kristian.

Sempat tengok Frozen sama-sama.

Main game dan makan!

Sementara kengkawan yang lain membantu sedikit sebanyak memperbaiki rumah diorang.

Sessi bagi hadiah... Seronok masing-masing dapat hadiah walaupun tak seberapa.

Sayu sangat hati bila melihat anak-anak kecil yang ditinggalkan kat sini tanpa kasih sayang ibubapa dan keluarga kandung. Mujur ada insan lain yang sanggup berkongsi kasih dengan diorang. Bebudak ni nampak happy jer kat sini. Tapi dalam hati... diorang jer yang tahu kan...

Pictures kredit to PCSB Sports Club. Thanks so much!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top