♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, January 29, 2014

Wordless Wednesday | L❤ve You!

Ehemmm.... enche Neezam...

Tuesday, January 28, 2014

Mari mari wang!!! 中国新年快乐

Macam biasa, sambutan Tahun Baru Cina kat office mesti meriah!

Great foods and yee sangs!

Lots and lots of oranges!

Games & being a winner! Hahahaha...

And most of all...

red ang pau!

中国新年快乐

*** Thanks Mr President for the great pics!

Monday, January 27, 2014

Meja mamam marblecious

Alooo alooo... salam hari Isnin semua!

Minggu ni kerja 3 hari jer! Ho yeee ho yeee! Pastu cuti panjang! Cuti raya!

Hahaha...

Rayalah sangatkan... Sempena CNY ni, boss bagi 2 hari cuti bonus. So, memang cuti panjanglah kan... Khamis dah start cuti then hari Selasa depan baru masuk kerja semula! Esok plak nak collect ang pau! Yey!

Best! Best!

\(^^)/

Ha korang... ingat tak post aku yang lepas pasal meja marble atau L shaped sofa yang lepas? Ingat tak? Baca tak?
Elleh... macam ada orang baca jer kan... Hahaha... Tak per... aku tahu korang baca... Huhuhu...

Ok, dalam post tu, aku ada tanyer... saper nak belanja, angkat tangan!!!

Serius... ada orang angkat tangan!!!

Ngeeeeeee...

Terima kasih sangatlah pada orang yang nak belanja tu... sekarang meja tu ada kat rumah!

Taraaaa...

Haaa... cun tak?

Kerusi ni warna dark brown tapi nampak macam black plak ek.

Serius! Aku memang jatuh cinta sangat dengan meja makan ni. Sebab masa gi kedai ari tu, aku order lepas tengok kat katalog jer. Tapi bila dah depan mata... adoiaiii... Cun nyer!

Sebenarnya aku dan enche Neezam dan beberapa kali buat survey cari meja makan marble ni. Tapi kebanyakkannyer tak menarik minat kitorang. Lebih-lebih lagi pada harga. 6 kerusi pun dah cecah 3k. Ada jugak yang mencecah hingga 4k 5k! Gilos mahal!

Hinggalah pada suatu hari... kawan enche Neezam suggest kitorang satu kedai ni sebab dia pun beli meja makan dia kat situ. So, kitorang pun sajerlah singgah. Ingat nak survey dan cuci-cuci mata jer....

Hmmm... meja yang aku nak tu tak der. Yang sedang display ialah meja makan 8 kerusi tapi saiz empat segi tepat, jenis marble yang sama. Kerusi yang sama tapi warna putih. Cantik jugak! Tapi aku prefer lagi meja panjang, kerusi gelap. So, dia tunjuk dalam katalog. Yup, as I wished for!

Tanya harga.... cer teka berapa?

Teka!

Kitorang seriously tak percaya dengan harga yang dia bagi. Banyak kali aku cakap kat dia,

"Saya nak meja makan 8 kerusi tau... betul ker harga ni?"

Bangla tu kata "Betul kakaaaaaak"

Hmmmm... korang agak-agak berapa? Memang harganya jauh beza dengan harga-harga yang kitorang pernah survey sebelum ni.

Dia bagi harga

RM2,680

Ini harga sebab aku tukar kerusi crystal ni. Kalau kerusi yang original dengan pakej meja tu harganya boleh dapat RM2,400 untuk 8 kerusi!

Murah tak?!

Murahlah kalau untuk harga meja marble yang berkaki marble jugak. Aku tak rasa boleh cari yang lebih murah dari ni. Sebab tu lah... 'orang yang angkat tangan tu' tak agak-agak, terus booking. Lepas lima hari, barang sampai kat rumah!

Meja makan marble ni sangat-sangat-sangat berat! Sebab meja dia marble dan kaki pun marble. Nak angkat kaki dia pun dah berat giler! Bila dah letak meja kat situ, memang dah tak boleh nak alih-alih dah...

Hmmmm... kalau korang nak beli meja makan marble, bolehlah ke kedai yang aku beli ni. Nama kedai ni kedai perabot Bahagia. Ada beberapa cawangan seluruh Malaysia. Kat Nilai pun ada, tapi kitorang gi yang kat Bangi.

Terima kasihlah pada orang yang angkat tangan tu yer. Lepas ni saya masak hari-hari sedap-sedap untuk awak. Huhuhuu...

Sunday, January 26, 2014

Melawat teacher Naufal

Petang semalam, kitorang sempat ke Hospital Tuanku Jaafar, Seremban. Melawat salah seorang guru taska Naufal yang sedang koma. Kesian aku tengok keadaan dia...

Naufal dan Niesreena pun sayu tengok teacher diorang terbaring tak sedarkan diri atas katil tu. Kata Naufal, "Mama, tu teacher Naufal. Kenapa teacher Minal tidur? Teacher Minal sakit ker?" Naufal dan Niesreena pandang jer pada teacher diorang yang terbaring kaku tu. Nampak kesedihan kat mata diorang. Diorang diam jer...

Anak teacher Minal kata, emaknya tu tak der mengadu sakit ke apa. Cuma pagi Isnin tu, emaknya sakit kepala dan tiba-tiba jatuh dan tak sedarkan diri. Doktor kata emaknya koma mungkin jugak akibat serangan strok.

Buat masa ni teacher masih tak sedarkan diri lagi. Cuma kadang kali bola matanya bergerak-gerak tapi matanya tertutup dan kadang-kala air mata dia mengalir. Kesiannya...

Hari terakhir aku bertemu dengan teacher minggu lepas masa hantar Naufal dan Niesreena ke taska. Dia nampak sihat jer. Tak sangka sekarang boleh terbaring koma macam ni.

Kalau dah kehendak Allah swt, bila-bila masa jer Allah boleh tarik balik apa yang dia beri. Sesungguhnya apa yang kita ada pada hari ni hanyalah pinjaman dariNya...

Kitorang doakan teacher Minal cepat sembuh. Sekurang-kurangnya sedar dan terjaga semula. Amin...

Saturday, January 25, 2014

Beli-beli buku

Semalam Niesreena dapat duit Brim. Niesreena kata nak beli buku. Biasanya destinasi kitorang kalau nak beli buku tentulah ke Popular! Aku suka beli buku kat Popular ni sebab selalunya mesti ada potongan untuk member.

Pilih punyer pilih punyer pilih... akhirnya Niesreena terjumpa dan nak beli buku ni...

Running Man!

Adooiii ai. Komik kot. Aaahhh ye... Niesreena memang suka baca komik. Dulu asik layan komik Lawak Kampus jer. Sekarang dah pandai layan Ujang. Dan kali ni komik Running Man!

Niesreena memang suka tengok Running Man. Kalau malam Sabtu dan malam Ahad, sanggup tunggu Running Man start pukul 11 lebih dan habis pukul 2 lebih! Dok lah tergelak sorang-sorang. Hmmmm... kali ni nak komik plak? Dapat ker?

Sudah tentulah TIDAK!

Hehehe...

Ayah Niesreena tak kasi. Mahal tu komik ni. Sampai RM19.90! Baiklah cari buku yang lebih bermanfaat dengan harga macam tu. Hmmmmm... kalau harganya takat RM10 tu, mungkin bolehlah jugak kan?

Nak tahu pilihan Naufal?

Naufal nak sangat buku Rukun Iman tu. So, aku bagi bonus, beli buku Rukun Islam sekali.

Bagus perisian kedua-dua buku ni. Huraiannya yang lengkap dengan gambar yang menarik. Memang bagus untuk Niesreena dan Naufal serta aku jugak.

Ehemmmm... dan buku ni...

Mestilah untuk cik Juliet le Sweetheart.

Lepas ni kena masak sedap-sedap untuk enche Neezam dan anak-anak yer... Huhuhu...

Friday, January 24, 2014

Brim untuk Niesreena

Alhamdulillah... tahun ni tahun kedua Niesreena dapat bantuan persekolahan RM100. First time aku gi ambik kat sekolah Niesreena. Last year, enche Neezam yang gi. Tapi disebabkan hari ni enche Neezam masih di Ho Chi Minh, maka terpaksalah aku ambil time off untuk ambil duit Brim ni.

Niesreena excitedlah bila aku bagitau yang duit kaler purple tu duit dia. Niesreena mulalah berkira-kira nak membeli apa. Tapi... macam biasalah... Niesreena ni jimat aka kedekut orangnya... last sekali dia decide untuk simpan jer duit tu... mama minta belanja pun tak kasi... haiiisssshhhh...

Hehehehehe...

Baguslah... kecik-kecik dah pandai menabung. Bolelah mama pinjam dikala sesak. Huhuhu...

Wednesday, January 22, 2014

Wordless Wednessday | Karpet gebu

Yippie Ya Yey!!!

\(^^)/

Tuesday, January 21, 2014

Tạm biệt tình yêu tốt

He leaving us for Vietnam!

Flight sat lagi. Sempat lagi tak kalau nak ikut?!

Huhuhuhu...

Semoga selamat pergi dan balik.

Dipermudahkan segala urusan dan sentiasa dibawah lindungan Allah swt...

So!

Mama kena bertukar!

Ke

SUPERMAMA!

Thursday, January 16, 2014

Projek rumput karpet

Alhamdulillah... projek pasang karpet kat laman rumah dah siap sepenuhnya!

Peace yo!

Hehehe... Seronok tengok laman. Saujana mata memandang! Rasa nak guling-guling jer kat situ. Huhuhu...

Overall, projek ni memakan masa beberapa minggu jugak. Lamanya bukan apa, tapi sebab nak pastikan rumput-rumput liar kat laman tu mati sepenuhnya. So, memula ari tu diorang cuma datang untuk meracun rumput dulu.

Hari minggu yang lepas, barulah diorang datang dengan kerja-kerja seterusnya. Buang rumput-rumput mati, bersihkan tanah, gemburkan tanah, ratakan tanah, letak pasir dan tanam rumput.

Enche Neezam decide untuk tanam pokok ni; pokok sepit udang namanya. Enche Neezam kata, pokok ni senang nak jaga dan senang membiak. Bunga dia pun cantik tapi yang ni semua belum berbunga.

Hmmmm... yang pastinya, enche Neezam yang kena jaga dan belai pokok-pokok ni sebab enche Neezam tangan sejuk. Tanam apa insya Allah jadi. Tangan aku.... tangan panas... tanam apa semua mati... Huhuhu...

Rumput yang menjadi pilihan hati ialah rumput Taiwan gred A. Macam yang aku pernah cerita dalam post yang lepas, rumput hiasan ni ada macam-macam jenis. Dan tentulah kitorang pilih rumput yang terbaik!

Lepas ni, enche Sham, supplier rumput ni akan pantau perkembangan rumput-rumput ni dalam masa sebulan. Ada waranty sebulan! Harap-harap rumput-rumput ni akan tumbuh sehat dan menghijau dan gebu-gebu lah yer kat teratak patik ni. Lepas ni bolehlah main golf tepi rumah... Huhuhu...

Buat masa ni, alhamdulillah... memang berpuas hati dengan service yang diberikan. Rumput pun cantik.

So, korang... ada plan nak tanam rumput?

Ini supplier yang kitorang guna. Alhamdulillah... daripada yang enche Neezam dah survey-survey, supplier ni harga yang terbaik! Yang penting, senang contact...

Laman facebook enche Sham Laman Hijau ialah

www.facebook.com/shamlamanhijau

Bolehlah tengok service-service yang en Sham ni dah berikan. Nampak gayanya sampai ke Melaka.

Ini iklan tak berbayar tau... Komisyen pun tak der... Huhuhu... Ikhlas kongsi dengan korang...

Selamat merumput!

\(^^)/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top