♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, October 1, 2013

O.C.T.O.B.E.R

Cepatnya masa berlalu! Dah masuk bulan 10!

3 months to go and we'll be leaving 2013!

Azam tahun ni dah lepas semua ker???

Alhamdulillah... September berakhir dengan baik walaupun super duper busy!

Aku busy, enche Neezam lagilah sangat-sangat-sangat busy...

Tapi alhamdulillah, masih berkesempatan gi travel dengan my family; emak, abah dan family adik-adik semua hari tu! Happy sangat!

Enche Neezam pun dapat 2 anugerah bulan ni dan rezeki yang mencurah-curah. Alhamdulillah! Happy sangat!

Niesreena pun baik dalam aktiviti sekolah! Happy sangat!

Naufal dapat tempat pertama lagi dalam pertandingan yang dia masuk! Happy sangat!

Kerja aku pun archive target bulan ni! Happy sangat!

Alhamdulillah... Syukur sangat!

Bulan October ni pun banyak sangat plan; plan untuk family, plan untuk diri sendiri, plan untuk kerja. Plan untuk blog pun sama!

v(^^)v

October; sambut raya haji, Melbourne, autumn, convo, expecting this, expecting that, office outing, peperiksaan sekolah Niesreena dan Naufal, dan still planning untuk weekend gateway.

Hopefully kerja pun bertambah baik lagi! Money... money... money... please come to me, my family and the company!

Hehehe...

Tiga bulan lagi sebelum berganjak ke 2014. Kebanyakkannya azam tahun ni telah terlaksana. Ada Oct, Nov dan Dis jer untuk penuhi semuanya. Sempat ker? Insya Allah...

Yang penting doa dan usaha! Betul tak kengkawan?!

\(^^)/

Azam aku pun bukanlah bombastik sangat pun. Tak der yang kena pakai duit beribu riban pun. Setakat nak itu baru, nak ini baru, nak beli rumah, nak beli kereta... hmmmm... nak baby baru...

Baby pun dah dapat; dua orang lagi, sepasang plak tu, baby Haziq dan baby Sofea! Anak-anak buah baru yang sangat-sangat comel! Rindunya kat diorang!

Apa lagi ek... nak turunkan 'sesuatu yang sangat susah nak turun'... Huhuhu... ini memang tiap-tiap tahun dalam azam dan tiap-tiap tahun tak tercapai. Naik lagi ada lah... cam no? Huhuhu...

Nak jadi isteri, anak dan hambaNya yang solehah... Insya Allah... Still working on it and never been perfect!

Apapun, alhamdulillah, bersyukur dengan rezeki yang Allah swt berikan untuk kami sekeluarga. Terima kasih ya Allah...

❤ ❤ ❤

"Ya Allah, jadikanlah aku antara kalangan hambaMu yang mendapat bahagian (pencapaian) yang hebat pada nur (cahaya) yang Engkau kurniakan sebagai hidayah dan rahmat yang Engkau kurniakan dan rezeki yang Engkau sebarkan dan mudarat yang Engkau selamatkan (daripada menimpa hamba-hambaMu) dan bala yang Engkau angkatkan (daripada hamba-hambaMu) dan fitnah yang Engkau jauhkan (daripada menimpa hamba-hambaMu) dan keburukan yang Engkau hindarkan (daripada menimpa hamba-hambaMu)."

❤ ❤ ❤

"Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika di bumi, keluarkanlah; jika sukar, permudahkanlah; jika haram, sucikanlah; dan jika jauh, dekatkanlah."

❤ ❤ ❤

Amin... Amin Ya Rabbal Alamin...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top