♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, October 31, 2013

Throwback Thursday | Convocation UTM

Sejak seminggu dua ni, kat facebook ramai kawan-kawan yang muatnaik gambar konvo. Tahniah korang!

Aku pun baru-baru ni muatnaik dan update tentang konvo suami tercinta, Dr Neezam...

Tapi hari ni, just nak terkenang-kenang sikit masa aku dan buah hati aku konvo kat UTM suatu masa dahulu. Huhuhu...

Beza tak muka kitorang 11 tahun dahulu dan sekarang? Beza sangat kan... Lagi comel kan sekarang? Comellah sangat... Hahaha...

Kat UTM dulu aku ambik bidang sains komputer majoring in software engineering. Tapi bila kerja, lari bidang... Mungkin bukan rezeki dalam bidang tu...

Nway... rindu sangat kat UTM Skudai... Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pulak tempat jatuh cinta...

Hehehehe...



Wednesday, October 30, 2013

Wordless Wednesday ¦ Korean FM

Loike sangat!

Posted from Bloggeroid

Sunday, October 27, 2013

Nasi Lemak

Sedapnya nasi lemak emak! Ruginyer enche Neezam tak der. Hmmmm... jumpa nasi lemak tak kat Korea tu ek??? Huhuhu... tak per lah... aku boleh tolong makankan bahagian enche Neezam.

\(^^)/

Nasi lemak air tangan emak is always the BEST! Ever!

Sambal sotang yang enak bangat

And my favorite paru goreng! Yummillicious!

Jemput tengok yer... Hehehhe...

Enjoy your weekend!

Saturday, October 26, 2013

Naufal and his Cayenne Porsche

Yes! Cayenne Porsche! Jangan main-main... Huhuhu...

Nak dapat yang betul punyer memang tak lah kan. Miniature pun jadilah... Hehehhe...

Thanks Atuk Abah for the car. Naufal like it so much!

Friday, October 25, 2013

Salam dari Daejeon, Korea

Eheeeemmmmm...

Jangan bawak balik sudahlah yer sayang...

Miss you...

Thursday, October 24, 2013

Ke Deajeon, Korea pulak

Terbang jer lah laki aku ni...

Pagi-pagi buta tadi aku hantar enche Neezam ke KLIA. Selamba tinggalkan Niesreena dan Naufal tidur kat rumah. Nasib baik dari rumah ke KLIA 10 minit jer... So, tak lah risau sangat. Diorang pun tak sedar yang diorang ditinggalkan. Huhuhu...

Hari ni, enche Neezam akan terbang bersama-sama 6 orang pelajar terpilih dari Permata Insan ke...

Deajeon, Korea

Bestnya!!! Kalaulah boleh ikut... huhuhu...

Tak perlah. May be next time. Lagipun enche Neezam gi sebab kerja. Kalau nak gi jalan-jalan makan angin dan berpoya-poya boleh jugak ikut. Hehehe...

Tapi enche Neezam kata, kalau berkesempatan dia nak cari Ji Hyo Running Man. Hahaha... Iyooooooolah...

Enche Neezam ke sana sempena World Creativity Festival 2013 - only gifted and talented young students from all around the world are invited. Beruntungnya budak-budak yang bertuah terpilih untuk pergi tu. Harap-harap Niesreena dan Naufal akan dapat peluang macam ni jugak pada masa akan datang. Amin...

Semoga enche Neezam dan delegasinya selamat pergi dan selamat balik dan dipermudahkan segala urusan dan perjalanan di sana nanti.

So, beberapa hari ni aku kena jadi SUPERMAMA!!! Kena bangun lebih awal dan kena tidur lebih lewat. Huhuhu...

Niesreena dan Naufal please please please be nice okay... Jadi buat mama jadi incredible hulk!

Ok Julie! Semangat!

Wednesday, October 23, 2013

Worldless Wednesday | Julie ❤ Neezam

Tuesday, October 22, 2013

Present to you...

My beloved husband,

Dr. Khairunneezam bin Mohd Noor

Alhamdulillah... inilah hari yang aku dan Dr Neezam nanti-nantikan.

Dikala pertama kali melihat Dr Neezam memakai jubah dan bertopi bonet, membuat aku berasa bangga dah terharu sangat!

Aku harap sangat Niesreena dan Naufal ada disamping kitorang pada saat itu, pasti Niesreena dan Naufal akan tersenyum bangga dengan kejayaan ayah diorang.

Aku jugak harap mak dan ayah Dr Neezam ada kat situ masa konvo. Mesti diorang pun akan tersenyum bangga!

Aku harap emak dan abah aku dan semua ahli keluarga kitorang dapat berkumpul bersama-sama di La Trobe University, Melbourne, Australia, pada hari yang bermakna ni, meraikan kejayaan Dr Neezam! Tapi aku percaya... walaupun diorang jauh, diorang tetap berasa bangga dan gembira!

Inilah saat yang paling bermakna!

video

Tak dapat gambarkan perasaan di saat itu. Melihat Dr Neezam berjalan bangga menerima sijil di atas pentas.

Alhamdulillah... syukur! Syukur padaMu Ya Allah... Ya Rahman... Ya Rahim... Allah yang maha besar... Allah yang maha agung...

Dr Neezam bersama supervisor, Dr Suzanne Young, yang banyak membantu Dr Neezam selama beberapa tahun ni. Thanks Suzanne!

Perjalanan Phd Dr Neezam tak mudah. Kalau orang lain boleh habis dalam 3, 4 tahun untuk dapatkan Phd, tapi Dr Neezam ambil lebih daripada tu. Banyak halangan yang terpaksa Dr Neezam harungi. Tak mudah! Masalah dengan research, masalah dengan supervisor-supervisor, masalah dengan writing, masalah dengan duit...

Aku tengok sendiri... betapa suami aku berusaha keras untuk capai matlamat dia yang satu ni. Keluar awal pagi ke office, balik rumah lewat malam. Mengharung sejuknya winter, panasnya summer. Aku tenggok suami aku berjaga siang dan malam menyiapkan writing. Aku tengok dia stress, aku tengok dia menangis. Aku diberitahu berita sedih, aku diberitahu berita gembira. Aku tengok jatuh bangunnya dia. Pada satu tahap Dr Neezam down sangat. Buat aku takut, tapi aku tahu, dia lagi takut...

Kadangkala... kitorang tengok ke 'atas'... senangnya orang lain buat Phd - genap 3, 4 tahun dah siap! Smoothnya perjalanan dia... mudahnya urusan dia... Perasaan jadi cemburu tapi bersangka baik dengan Allah swt. Pasti ada hikmah disebalik semua dugaan dan itulah pembakar semangat untuk Dr Neezam cepat-cepat siapkan Phd dia! Tangkis semua ujian dan halangan!

Kadangkala... perlu jugak tengok ke 'bawah'... orang lain yang dah bertahun-tahun masih struggle lagi! Banyaknya masalah orang tu... lebih teruk dan lebih tak bernasib baik dari apa yang Dr Neezam hadapi... Kesian... Alhamdulillah... ujian yang Allah bagi ni tak seteruk diorang... Alhamdulillah!

Beberapa bulan lepas, aku tengok Dr Neezam menangis lagi. Menangis gembira kerana akhirnya segala penat lelah dan susah payah Dr Neezam sampai ke penghujungnya. Bak kata Dr Neezam, "akhirnya dah hilang batu besar atas kepala! Akhirnya air mata darah dan berhenti mengalir!"

Aku dan Dr Neezam percaya segala masalah dan cabaran dalam menyiapkan Phd adalah ujian kecil dari Allah. Bilamana kiter dapat atasi ujian tu dan akhirnya menerima ganjaran dariNya, kiter akan berasa gembira dan sangat-sangat menghargai hasilnya.

Hari ini, aku tengok Dr Neezam sangat gembira! Aku sangat bangga dan sangat bersyukur. Inilah pengakhiran yang sangat lama dinanti-nantikan dan Insya Allah, diharapkan menjadi titik permulaan sesuatu yang baru... yang lebih baik. Amin...

Today, I may say that I am very proud to introduce to you, my beloved husband, Dr. Khairunneezam Mohd Noor. With all the hard works, he's really deserved the tittle... And I'm really happy for him!

Abang,

Congratulations!

And

I love you so much!

Saturday, October 19, 2013

Chill @ Sungai Chilling Waterfall

Korang pernah jejak ke Air Terjun Sungai Chilling?

Aku dengar nama tempat ni pun tak pernah sebelum ni. Ni lah first time ke sini. Nasib baik company wat outing ke sini, kalau tak... tak jejak lah...

Air terjun Sungai Chilling ni terletak di Kuala Kubu Baru, jalan menghala ke Bukit Fraser. Sebelum naik ke sungai Chilling, kitorang berkumpul kat kawasan empangan KKB - Splash. Tepat jam 7.45 pagi aku dan enche Neezam sampai kat sana. Cantik sangat permandangan pagi! Kabus pun tebal! Terasa macam kat Melbourne masa winter dolu-dolu... Huhuhu...

Bila semua dah berkumpul, barulah kitorang bergerak ke Sungai Chilling. Dari Splash ke jalan masuk Sungai Chilling ni mengambil masa tak sampai 5 minit pun. Dekat jer...

Sampai di tapak perkhemahan Sungai Chilling, kitorang breakfast dulu. Tambah tenaga! Sebab perjalanan ke tempat air terjun tu mengambil masa lebih kurang 45 minit dan merentas 5 batang anak sungai!

Terasa exited betul! Huhuhu...

Memang adventures betul!!! Melalui denai dan becak, tanah dan lumpur! Naik bukit, turun bukit! Dan paling best - meretas anak sungai! Dan kat sungai ni banyak sangat ikan kelah!

Dan banyak sangat pokok periuk kera sepanjang perjalanan. Excited dapat tengok live! Hehehe... *saya orang bandar*

Hampir 45 minit perjalanan, akhirnya kitorang tiba kat air terjun sungai Chilling ni! Walaupun air terjun ni tak setinggi dan sebesar mana, tapi cantiknya... Subhannallah...

Rasa berbaloi-baloi penat berjalan 45 minit! :)

Ada banyak sangat ikan kelah! Bila kitorang bagi makan, berebut-rebut ikan-ikan ni. Huhuhu...

Air sungai pun sangat sejuk! Macam ais batu! Tapi aku belasah berendam jugak. Dah tu semua dok berendam kan... Aaaaarrrrgggghhhh... sejuk giler! Tapi menyegarkan! Best! Best!

Enche Neezam pun nampak enjoy. Entah berapa kali dia wat samersop masuk air. Samersop setengah bulat! Huhuhu... Walaupun company trip ni, company aku, tapi dia buat cam company dia jer... Hehe... Biasalah enche Neezam kan...

Alhamdulillah... seronok sangat! Yang paling best, cuaca memang ok sangat! Bila kitorang dah sampai bawah balik, barulah mula hujan gerimis.

Memang enjoy! Walaupun penat... Thanks for the organizer. Insya Allah... ada rezeki nanti akan sampai lagi ke sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top