♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, September 26, 2013

Wudu cling untuk little Khairuns

Assalamualaikum

Sejak mula bersekolah awal tahun ni, Niesreena tak pernah tinggal solat subuh. Alhamdulillah...

Setiap kali lepas mandi, Niesreena akan ambil wuduk. Setiap kali itu jugaklah aku dengar Niesreena jerit, "Mama... lepas muka apa?", "Lepas tu apa?"

Aku yang sibuk wat breakfast ni pun terjerit-jeritlah balik kat dia; lepas ni apa, lepas tu apa... Haiiissshhhh...

Lama kelamaan Niesreena dah hafal semua step wudu. Alhamdulillah... Tapi aku perasan, ada sesekali beberapa step yang Niesreena tertinggal. Kadang-kadang tu ada yang terbalik. Bila tanya kenapa... Niesreena kata, "Eh! Terlupa plak". Comel jer jawapan! :)

Hmmmm... cam ner ek? Yup! I need to get solution...

Thanks to Google, aku jumpa benda ni... sangat membantu!

Nampak tak apa yang kuning tu? Itulah wudu cling yang aku buatkan untuk Niesreena.

Eh... actually aku tak buat, aku jumpa kat google! \(^^)/

Oh! I ❤ googling! Hehehe...

Then aku print... gunting... laminate kemas-kemas...

Dan lekat kat toilet!

So, lepas ni, wuduk Niesreena dan Naufal akan lebih baik lagi dan sempurna. Insya Allah...

Menarik kan? So, aku nak kongsi dengan korang. Kalau berminat nak buat benda yang sama, bolehlah

download kat sini.

Love it!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top