♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, September 20, 2013

Naufal @ Story Telling & Bomba

Alhamdulillah... Naufal sangat aktif kat tadika. Sebelum ni masuk pertandingan bercerita, pertandingan hafazan dan kuiz bahasa Arab, jadi maskot rumah sukan, bersukan dan kali ni story telling plak. Habis cuti mama sebab nak gi tengok Naufal kat sekolah. Huhuhu...

Actually dah seminggu lepas dah pertandingan ni. Hari ni baru sempat nak update.

Alhamdulillah pertandingan kali ni Naufal dapat tempat pertama lagi! Yey! Walau bagaimanapun, banyak sebutan yang perlu diperbaiki lagi. Kena rajin lagi menghafal! Huhuhu...

Dalam ramai-ramai yang bertanding ni, aku tertarik dengan dua beradik Fatin ni; seorang 5 tahun dan seorang lagi 6 tahun. Kedua-duanya sangat lancar bercerita! Dan diorang pun dapat nombor 1!

Video Naufal bercerita kat bawah ni... tapi separuh jer... tak sempat nak start cerita pun... ;p

Hari Rabu yang lepas plak, sekolah Naufal ada buat rombongan ke balai bomba. Balik tu, Naufal seronok bercerita pada kitorang, pengalaman dia ke balai bomba. Seronok katanya! Naufal kata "kalau rumah terbakar, talifon bomba. Nombor 994 tapi tak boleh main-main". Pandai anak mama.

Naufal kata seronok naik kereta bomba tapi kereta bomba tu tak jalan. Hehehe...

Aku ajar Naufal nyanyi lagu ni,

Rumah terbakar panggil bomba...

Bomba datang berlumba-lumba...

Pernah tahu tak? Dulu masa kecik-kecik nyanyi masa main lompat getah. Budak sekarang dah tak dengar dah lagu ni. Panjang lagi lagunya tapi aku ajar Naufal 2 kerat tu je lah. Pastu Naufal dok nyanyi jer. Huhuhu...

Insya Allah, awal bulan depan tadika Naufal akan buat rombongan ke Safari Melaka plak. First time nak lepaskan Naufal sesorang gi berjalan tanpa keluarga. Nervous plak rasanya. Tapi Naufal kata dia tak sabar nak jalan naik bas! Harap-harap Naufal enjoy nanti!

Happy Friday everyone!

And enjoy your weekends!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top