♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, September 29, 2013

Aktiviti memerah otak di hujung minggu

Semalam ingat nak ke Parkson, Seremban. Bila dah parking, uncle parking tu kata Parkson tutup sementara sebab renovation. Hampeh betul! Baru ingat nak shopping voucher RM100 yang dapat masa lucky draw hari tu. Hmmmm... tak der rezeki... tak per... lain kali boleh...

So, kitorang berpatahlah balik ke Seremban 2; gi Tesco. Favourite shop aku kat sini ialah kedai Mr. DIY! Banyak barang kat kedai ni dan harganya pun murah! So, dapatlah aku grab beberapa barang; ntah hapa-hapa jer pun. Dan Niesreena dan Naufal pun dapat bahagian diorang!

Barang art Niesreena ni dah lama aku cari, tak sangka jumpa kat sini! Harganya pun murah! Baru RM1.80 satu set.

Nak tahu apa ni? Hmmm... aku pun sebenarnya tak sure apa nama dia. Tapi benda ni ala-ala puzzle lah.... Kena tengok dulu gambar, then fikirkan, mana yang nak lekat dulu.

Seronok buat benda ni. Aku pernah buat dengan Niesreena dulu masa diorang dapat hadiah puzzle ni dari tadika. Sekarang ni Niesreena boleh buat sendiri. Niesreena pun enjoy buat puzzle ni!

Niesreena's job well done!

Untuk Naufal plak, ayah Khairuns belikan lego. Padahnya... ayah Khairnuns terpaksa memerah otak untuk setupkan lori bomba tu. Tak kan nak suruh Naufal buat sendiri kan, memang tak kan jadi lah...

Lepas sejam! Baru siap!

Sebagai upah, ayah main dulu... Huhuhuhu... Bak kata ayah, "Ayah ajar cara main ni. Naufal tengok ayah main dulu eh... ". Iyoooolah tu ayah... Tak per... bagi can. Sian ayah penat perah otak 100++ pcs small blocks!

Sabar jer lah Naufal menunggu giliran... Hehehe...

Kelakar tengok ayah Khairuns main lego. Siap ada sound effect! Hehehehe... Comel!


Sep 28, 2013 |

Hmmmm... rindu enche Neezam. Tengahari tadi Enche Neezam bertolak ke Terengganu untuk interview calon-calon Permata Insan kat sana pulak. Selamat pergi dan selamat kembali k sayang!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top