♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, April 22, 2013

Demam Gwiyomi

Aku baru dengar perkataan Gwiyomi ni last week. Terus google pasal gwiyomi ni. Apekah???

Ni aku jumpa di wikipedia.com.

The Gwiyomi Song, or Kwiyomi Song (귀요미 송), is a K-pop single by South Korean singer Hari and was released on February 18, 2013. It was inspired by a gesture from a member of a South Korean boy group, BtoB named Jung Ilhoon. The gesture is called 'Gwiyomi Player', which became an Internet meme in October 2012 followed by its first appearance on a South Korean variety show under SBS MTV named MTV Diary. The gesture has also inspired many Asian citizens to upload their own versions onto the internet.

Source: wikipedia.com

Sebenar gyomi ni adalah bahasa isyarat tangan dengan kiraan dengan gaya ala-ala cute gitu.

This is the founder of gwiyomi, Jung Ilhoon.

Kat youtube pun banyak giler video gwiyomi yang diupload. Ada yang comel, tak kurang jugak yang perasan comel. Tak der keroje kot diorang ni.

Dan video bawah ni banyak diorang share kat facebook. Super cute budak ni. Mesti kacuk ni...

Wawa Zainal pun ada buat gwiyomi!

Tapi Nora Danish punya lagi comey!

Budak lelaki pun ada upload jugak!

Aku jumpa jugak video gwiyomi yang budak baju melayu tu buat sesorang. Tapi video kat atas lagi kelakar kot. Kelakar tengok kawan dia yang ala-ala confius dengan kawan dia yang sedang bergyomi tu. Hahaha... Nasib baik budak yang wat gyomi tu comel. Kalau tak.... hancus... ;p

Pengaruh internet sekarang merebak tersangatttt hebat kan. So, budaya macam ni tersangatlah cepat merebaknya. Tak pasal-pasal jugak jadi popular! Tak percaya? Pernah tengok tak si Bobo yang buat parodi sayang tu? Ramainyalah yang kongsikan kat facebook.

Aku ingatkan apa lah kan... Bila tengok... adoiiii... tak sanggup tengok sampai habis. Tapi jangan tak percaya, video parodi Sayang dia yang ala-ala gediks tu orang tengok dah lebih 1 juta kot! Gilos! Tapi aku percaya, tak sampai separuh yang rela tengok sampai video habis. Termasuklah aku! Tapi yang pasti, Johan RL mesti tengok sampai habis! Haha...

Kiter tengoklah yer. Just for fun... bukan untuk ikutan. Jangan aku jumpa gwiyomi orang-orang yang aku kenal terupload kat youtube plak. Compom akan aku share kat sini. Hahaha...

Peace yo!

Ps:- Hot.fm ada buat pool; saper antara AM crew yang kena wat Gwiyomi. Silalah vote sini. Aku pilih Faizal Ismail. Haha...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top