♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, December 28, 2012

Selamat Hari Jumaat

Jumaat terakhir 2012...

Tuesday, December 18, 2012

Rumah Pertama Kami!

Alhamdulillah... Seronok sangat!

Hari Jumaat yang lepas kitorang dah pergi ambil kunci rumah. Petang tu, kitorang sempat tengok keadaan rumah. Oklah dah bersih tapi ada damage sikit-sikit. Enche Neezam kata tak per... Nanti kitorang buat report dan diorang akan betulkan.

~Rumah pertama kami~

Rumah kitorang ni kat Sepang. Dah dapat kunci ni, insya Allah dalam masa terdekat ni bolehlah pindah. Hmmmm... nanti dekatlah sikit Niesreena dan Naufal nak ke sekolah. Tak payah lah bangun awal-awal pagi buta.

Enche Neezam pun dekat jer nak ke USIM. Tengahari boleh balik tidur kat rumah. Kalau rajin sikit boleh balik masak. Huhuhu... Dan aku, jimatlah lebih kurang 20 minit masa perjalanan ke tempat kerja berbanding sekarang. Seronoknyer!

~Ruang diantara ruang tamu, tangga dan ke dapur. Ada 2 bilik dan 1 bilik air di bahagian kanan~

Alhamdulillah, semuanya ok. Tak sabar nak pindah! Tak sabar... tak sabar... tak sabar... Tapi... eeeeee... banyaknyer benda nak pikir! Banyak jugak duit nak kena keluar ni.... Nak pasang tu... Nak pasang ni... Nak packing lagi... Ada saper-saper yang bermurah hati nak sponsor $$$$$$$$$$$$$$$$... Huhuhu... Mimpilah kan???

Aaaaiiiissshhhh... Macam-macam nak buat. Macam tak sempat jer nak prepare semua sebelum sekolah start. Acaner?

Tak sempat nak snap gambar terbaru rumah. Sempat snap sikit-sikit jer. Pastu bateri hp kong. Kat bawah ni semua masa rumah masih dalam progress. Insya Allah... nanti aku update lagi k!

~4 months ago; still in progress~

~Kawasan rumah ni agak mendaki bukit~

~Porch depan rumah~

~Bahagian tepi rumah. Ada tanah sikit dalam 10 kaki ke tepi dari dinding rumah~

~Ruang tamu~

~Bilik tidur tingkat bawah. Hmmmm... mungkin ni nak buat bilik tetamu...~

~Master bedroom di tingkat atas~

~Balkoni di master bedroom~

~Pemandangan dari balkoni~

~Bilik tidur kedua di tingkat atas. Ada toilet di belah kanan. Insya Allah ni akan jadi bilik Niesreena dan Naufal~

~Tangga dan bilik stor~

~Dapur. Bahagian yang akan ku renovate terlebih dahulu! Yiehaaa!~

~Dining hall. Hmmmmm... Ada alasan nak beli meja makan besar ni... Huhuhu...~

~Wet area di bahagian belakang rumah~

~Bahagian belakang rumah~

~Ada taman permainan berdekatan dengan rumah. Mesti Niesreena & Naufal suka.~

Alhamdulillah... Aku memang bersyukur sangat. Akhirnya tercapai jugak impian untuk memiliki rumah sendiri. Thanks enche Neezam atas segala usaha dan penat lelah untuk jadikan impian ni terlaksana... Love you sooooo much! :)

Lepas ni bolehlah survey-survey barang rumah dan cari quotation untuk renovation. Uuuuhhhh dan bahagian paling tak larat sebenarnya ialah PINDAH!

Chaiyok!

Thursday, December 6, 2012

Happy 6th birthday my little princess

Ya Allah...

Syukur kehadratMu ya Allah, tuhan yang maha suci lagi maha agong....

Hari ni genap usia Niesreena mencecah 6 tahun.

AnugerahMu ini membesar dengan sihat, cukup sifatnya, ceria dan sempurna.

Seorang anak yang comel, cedik, cerdas dan penyayang.

Terima kasih Allah...

Aku bersyukur terhadapMu ya Allah

* * * * * * *

Tahun ni tahun kedua berturut-turut Niesreena sambut birthday kat rumah mak tok dan ayah tok di Segamat. Pagi tadi aku sempat call dan nyanyikan lagu birthday buat Niesreena. Niesreena suka sangat! :)

Hari Sabtu yang lepas, masa hantar Niesreena dan Naufal balik kampung, kitorang sempat buat pre-birthday-celebration untuk Niesreena. Beli kek Barbie surprise untuk Niesreena. Memang dia suka sangat. Petang tu enche Neezam prepare signature dish dia; jemput-jemput istimewa! Sedap! Kitorang sambut dengan family jer... Simple but nice...

Nak tau apa hadiah birthday aku buat Niesreena tahun ni??? Hehehehe...

Awal-awal lagi aku dah cakap dengan Niesreena. Aku nak bagi dia subang. Memula tu Niesreena macam takut. Tapi lepas aku pujuk dan cakap dengan Niesreena yang subang tu tak sakit... pakai subang cantik... dan macam-macam lagi ayat memujuk... barulah Niesreena setuju.

So, pagi hari Sabtu yang lepas, aku bawak Niesreena pergi kedai emas. Memula tu kitorang pilih subang dulu. Niesreena pilih yang mana dia berkenan. Hmmm... pandai Niesreena pilih. Dia pilih subang yang sama dengan loket dia, sama dengan loket aku jugak. Aku pun berkenan. Aku pun grab satu! Huhuhu...

Bila amoi-amoi tu nak tindikkan telinga Niesreena, Niesreena 'tadah' je telingan dia. Tak nampak takut dan gentar langsung! Zaman sekarang ni diorang tembak dua-dua belah sekali! 1... 2... 3... pang! Niesreena terdiam sekejap. Terkejut! Lepas tu dia nangis! Sakit katanya... Huhuhu... Sian anak mama... Aku peluk Niesreena erat-erat sambil dia menangis kat bahu aku. Apapun aku bangga sangat sebab sebelum tembak tu, Niesreena memang tak nampak takut langsung! Sayang anak mama!

~Muka sedih lepas kena tembak... Sian sayang...~

To Reena,

Happy Birthday sayang...

Semoga menjadi anak yang solehah, bijak dan sihat-sihat selalu...

Mama akan sentiasa mendoakan Reena...

Mama sayaaaaaannnnggg sangat kat Reena...

Hugs & Kisses

❤❤❤Mama❤❤❤

Monday, December 3, 2012

Phuket aku datang!

Tak sabar... tak sabar... tak sabar!!!

\^^/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top