♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, January 3, 2011

Good Luck, Julie!!!

Well....

I'm going!!!!

G.O.O.D.L.U.C.K.


... for myself ...

SMCC

"Here I come!"


Sunday, January 2, 2011

Jom mulakan kerja!!!

Tau kan citer ni? :)

Masa dapat kunci hari tu, kitorang tak sempat nak cuci rumah sebab satu peralatan mencuci pun kitorang tak bawak. Lagipun, lepas dapat kunci hari tu, aku dan enche Neezam bergegas balik ke Segamat sebab malam tu kan ada perlawanan bola sepak pusingan pertama antara Malaysia vs Indonesia. Malam tu Malaysia menang 3-0! Best! Tak sia-sia balik cepat! :)

Lari pulak citer...

Ok berbalik semula kepada cerita rumah.

So, semalam, kitorang ke Seremban lagi. Kali ni dengan SATU MISI!!! Iaitu... MENCUCI RUMAH!!! Muahhahahahahhah!!! ;p

Kebetulan, barang-barang elektrik yang kitorang beli pun akan sampai hari ni jugak. Sampai jer kat rumah, lori barang-barang letrik pun sampai jugak. So, terpaksalah load barang letrik dulu sebelum sempat cuci rumah.

~Mesin basuh dah siap install. Seterusnya peti ais pulak~

~Enche Neezam mengisi guarantee card~

Alhamdulillah, kitorang dapat beli barang-barang letrik kat kedai ni dengan harga yang murah lah jugak. Tv lcd LG 42", mesin basuh LG 15kg, peti ais LG, dapur masak kaca, iron dan beberapa barang letrik kecil-kecil yang lain semunya RM6k sahaja. All the way from Segamat, penghantar F.O.C! Siap dapat free gift lagi. Bagus kan?! Nanti kalau nak beli barang letrik yang lain, kitorang mesti borong kat kedai tu jugak! :)

Beberapa minit selepas lori barang tu balik, nazlee, sit dan nazrin pun sampai. So, mulalah operasi membasuh rumah! Niesreenalah orang yang paling excited sekali. Seronok Niesreena mencucuh air ke segenap pelusuk rumah. :)

Niesreena juga tahu yang bilik tengah tu adalah bilik dia. So, Niesreena tak sabar nak tunggu set bilik tidur Niesreena di bawa masuk. Hehehhe... minggu depan lah sayang... Niesreena jugak tak sabar nak berjumpa semula dengan semua anak-anak patung dia yang masih kat Melbourne tu. Habis dia sebut, satu persatu nama-nama anak-anak patung dia. Hmmmm... entah bulan tiga atau empat, barulah boleh jumpa semula... :)

~Basuh! Jangan tak basuh!~

~Niesreena kata, ni bilik Naufal. Ye lah tu... Yo yo jer lah Naufal nak tidur sesorang kat bilik kecik ni... huhuhu... Tengok Niesreena tu, macam penat jer tolong ayah dia... :p~

~Niesreena dan ayah chik~

~Sit dan Nazlee menyediakan juadah tengahari...~

Eh???!!! Mana gambar juliet le sweetheart ek? Satu pun tak der? ;p Itu adalah kerana, aku tersangatlah busy menjadi mandor pada hari itew. Sampaikan tak der yang sudi nak tangkap gambarku. Hehehe...

Tak per lah... Next time! :)

Lepas siap membasuh rumah, kitorang pun bawaklah masuk barang-barang yang ada. Hmmmm... barang kecik-kecik jer. Bukan ada apa sangat lagi pun. Tak sempat lagi nak membeli perabot. Insya Allah, minggu depan...

Lagipun...

... hasrat nak duduk kat rumah tu bulan Januari ni terpaksa ditangguhkan sebab beberapa hari lepas, PPD call, dan minta aku bertugas di SMCC, star esok sehinggalah pertengahan bulan Febuari. Hmmmm... rasanya... aku mungkin akan terima tawaran tu... kot... entah... tengoklah dulu cam ner... hati masih berbelah bagi lagi... ;p

Nak tau aku terima atau tak tawaran tu... tunggulah post akan datang yer... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top