♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, May 26, 2010

Interesting Tag

Hampir terlupa... ada assignment yang perlu disiapkan...

Assignmentlah sangat kan... hehehhe...

Minggu lepas aku telah ditag oleh Maslina. Tajuk tag ni ialah 'Interesting Tag'. Apa yang menarik tentang tag ni ialah jawapan bagi setiap soalan perlulah bermula dengan huruf pertama nama penulis blog yang telah ditag tu. Dan untuk itu, setiap jawapan bagi setiap soalan, aku perlu jawab bermula dengan huruf...

Masa aku baca pasal tag ni kat blog Maslina, terus aku teringat dengan games yang selalu aku main dengan adik dan kengkawan masa kecik-kecik dulu. Mungkin korang pun pernah main kot. Nama games tu ialah 'Nama-negeri-buah-binatang-benda'! Ha! Pernah main tak?

Cara main dia; sekurang-kurangnya 3 orang pemain. Masing-masing kena ada kertas dan pensel. Kat kertas tu bahagikan 6 column dan tandakan nama, negeri, buah, binatang, benda dan markah. Setiap sorang pemain akan pilih satu huruf, dan cari nama, negeri, buah, binatang dan benda yang bermula dengan huruf yang dipilih. Pastu reveal jawapan. Kalau ada jawapan yang sama antara pemain, dapat 50 markah jer, kalau jawapan unik atau tak sama dengan pemain-pemain lain, dapatlah 100 markah. At the end, totalkan semua markah dan siapa dapat markah tertinggi, dialah pemenangnya... Ha... pernah main tak? Hehehe...

Ok... berbalik semula kepada tag. Macam biasa, tagging games tak sah kalau tak der rules. Dan ini rulesnya, aku copy terus dari blog Maslina yer. :)

RULES

a. It’s harder than it’s looks... well, i guess so...
b. Copy to your own notes... copied!
c. Erase my answers... erased!
d. Enter yours and tag twenty (20) people... i will!
f. Use the first letter of your name to answer each of the following question. They have to be real. Nothing made up. If the person before u had the same first initial, u must use different answers. Yes, sir!
g. You cannot use any word twice... Okie dokie!
h. You can’t use your name for the boy/girl name question... I ai, captain!

Ok, jom main! Tapi... aku campur jer jawapan menggunakan bahasa Melayu dan English. Ok ker cikgu Maslina? Hehehe...

~ What is your name ~

My name is

~ A four letter word ~

Java

~ A boy’s name ~

Johari - my ex-schoolmate back in 1997 @ SMK ZR1

~ A girl’s name ~

Juhana - also my ex-schoolmate back in 1997 @ SMK ZR1

~ An Occupation ~

Journalist

~ A color ~

jonquil

~ Something u wear ~

Jeans

~ A food ~

Jemput-jemput... yum yum!

~ Something found in the bathroom ~

Jamban! Hehehe...

~ A place ~

Johor Darul Takzim

~ A reason for being late ~

Jem!

~ Something u shout ~

Jom!!!

~ A movie title ~

Jangan Tinggal Daku

Jumanji

~ Something u drink ~

Juice

~ A musical group ~

Jonas Brothers, The

~ An animal ~

Jellyfish

~ A street name ~

Jalan Jenang, 83000 Batu Pahat, Johor

~ A type of car ~

Jaguar

*All pics were googled!

Then tag to 20 people

Ramainya nak tag... Nak tag siapa yer?

F for Farihah on ~faramireowyn~

I for Ica on Ica's Tales of Mommyhood

H for Hana on journey.goes.on

S for Suzi on Sarah Safiyyah | Syimir Mikail

Empat orang jer yang aku mampu tag setakat ni. Boleh tak? ;p

Kepada kengkawan yang telah ditag, sila siapkan tugasan anda yer. Lambat nanti cikgu potong markah... Hahaha... Tak der lah! It's just for fun. Kalau ada masa buatlah... kalau bz, ignore jer k. No hard feeling!

Ok... assignment done!

10 comments :

MaSLiNa said...

wah.. sungguh berat tugasan ini.. nasib baik sy tidak ditag.. kalo tak mmg confirm kene potong markah!! :D

*juliet le sweetheart said...

hehehe... simpan gg sebagai mangsa next tag, boleh?

sz | m.a.s.s said...

hahahahaa...teacher, assingment ni syusahhh le teacher...submit another 2 weeks ek..ihihikssss

*juliet le sweetheart said...

boleh... boleh... no problem... tiada paksaan... hehehe...

ICA said...

Julie... Sukanya tag ni...this is something new and interesting. I really like this. Esok lusa sure cuba...yes... It's gonna be a challenge coz my name starts with F!!! Yikes....pandai u bagi homework kat I nih....hehehe

*juliet le sweetheart said...

glad you like it! good luck! hehehe...

neezam said...

jebon jumpa julie, Jebon Jerkah Julie, Julie Jerit "Jeeeebboooonnn!!!! Jebon jahatlah!!!! Janganlaaaa!!!". Jebon jelaskan, Julie.....Jebon Jalan2, Jebon Jumpa Joyah, Joyah Jolok Jambu Jinsyamsujin, Joyah joget2, jambu jinsyamsujin jatuh, joyah jilat jambu, jebon jeling-jeling jerrrr. jebon jerit" joyah jangan jilat jambu, jilat jemla!"...joyah jerit, "jeboonn..jangan jilat jem, jilat jambu...jomla joiiinnnn!!!!!! " ape aku mengarut daaaaaa.... (kes lapar di office)

*juliet le sweetheart said...

laaa ciannyer dia... balik cepat... sayang masak sambal sotong sedap! :)

Maslina Rosdiana said...

Waaaa...sungguh interesting lah Julie...seronok baca siap ngan picas sekali tu...nice2...:-)

*juliet le sweetheart said...

tq.. tq... just make it more interesting... heheehhe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top