♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, January 21, 2010

Tea dinner

Petang semalam, kitorang penghuni-penghuni kat Barnesway dan Waterdale ni sepakat untuk mengadakan majlis minum petang kat rumah kitorang bersempena dengan kedatangan suaminya ibu Zulfa iaitu mas Aziz dari Indonesia. Acually hubby Zulfa ni dah sebulan dah kat OZ ni. So nak kata bersempena dengan kedatangan pun tak lah jugak kot, tapi sempenaaaaa... apa ek? Sempena keberangkatan pulang mas Aziz ke Indonesia tak berapa lama lagi... boleh tak? Hehehehe... Apa-apa pun majlis minum petang ni diadakan secara kecil-kecilan sahaja *cewah!* dan tujuannya adalah untuk berkenal-kenalan dengan suami Zulfa. Diorang baru beberapa bulan mendirikan rumahtangga dan ni pertama kali mas Aziz datang kat tempat Zulfa belajar ni.

Hmmmmm... nak kata tea time sangat pun tak jugak sebenarnyer. Bleh kata dinner lah jugak sebab masing-masing bawa makanan potluck yang berat-berat; fried rice noodle, speghetti cabonara, nasi, ayam goreng, kuih, buah-buahan dan macam-macam lagi lah. Aku pun sempat buat bihun sup.

~Ibu Zulfa dan mas Aziz; romantic couple gitu!~

~The comel lotest mama and baby! Ahaks!~

~Niesreena de camera shy girl and the chubby ayah ;p~

~Mama-mama kelabu~

~Makan + borak~

~Hmmmmmm... untitled~

~Kami semua!~

~Ayah the Khairuns~

~Macam biasa, bebudak mesti ke bilik Niesreena~

~Enche Neezam sangat tidak perasan... hahahaha...~

~Ada hantu lilin kat belakang enche Neezam~

~Kak Pijoh and Awin... sukanya! :)~

Aku suka sangat berkumpul macam ni. Selain dapat berkenalan dengan kawan baru dapat juga merapatkan ukhwah yang sedia ada sambil bertukar-tukar cerita. Bertukar-tukar cerita ok! Bukan mengumpat! ;p


*juliet le sweetheart : kat Waterdale sekarang tinggal kitorang jer orang Malaysia. Dulu ada 4 famili... hmmmm...


11 comments :

An said...

ok la tu..sy kat watercolor je..huhu...

Salwa said...

waduh2..seronoknya makan2..huuuwaaaa

*juliet le sweetheart said...

Tu lah... kalau k salwa & famili ada mesti lagi best! Abg am mesti masak sedap2... hehehhehe... rindu kat korang. Nway, rumah k salwa tu dah ada orang masuk. Orang indonesia...

Tasha Wawa said...

I like your style Julie. Blog ringkas beserta gambar2 yg ceria...keep up your work.

*juliet le sweetheart said...

tq kak tasha!! :)

lindahpadlee said...

cerianyer warga Barnesway... :D

*juliet le sweetheart said...

Lindah, meh ler sini... ceria bersama! hehehhehe...

Kak Ngah said...

debab and tembam sungguh la naufal ni...geram la tgk dia...quite besar ye...membesar dgn sehat...mesti tok2 dia geram jek...

Nita said...

mama2 kelabu gittew..hehehe..
sal -tetiba teringat nak makan nasi pilaf..huhu

Zulfa said...

Thanks for the story and snapshots Kak Julie... Waiting for another story.. hehe.. BEST!

*juliet le sweetheart said...

:) Tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top