♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, August 22, 2009

Satu Ramadhan

Macam biasa, sejak kahwin ni lah, setiap kali bermula bulan puasa aku akan masak sambal tumis kering untuk buat bersahur. Tak kiralah samada sambal tumis cili kering atau sambal tumis cili padi. Janji kering! Nyum nyum... sedap! Buat banyak-banyak, then simpan dalam fridge. Setiap kali bersahur, panaskan jer. Biasanya kalau bersahur aku tak suka makan makanan yang berkuah. Memang suka makan yang kering-kering jer.

~Sambal tumis cili padi dan ikan bilis~

Enche Neezam pun senang jer. Dia suka makan telur goreng + bawang goreng + kicap! Jadik! So kalau memang dah desperate tak der makanan untuk bersahur dan kalau dah malas tak larat sangat nak masak. Just goreng telur jer lah untuk enche Neezam. Enche Neezam akan makan dengan berseleranya. :)

~Favourite enche Neezam; telur goreng + bawang goreng + kicap~

~Additional menu 1st day sahur, ikan bakar dengan air asam~

So, malam tadi aku dah prepare untuk makanan bersahur. Aku ingat nak lah masak specialkan... Tapi enche Neezam request makanan kegemaran dia. Lagilah senang! Hehehehe... Biasalah, first day puasa memang bersemangat. Malam-malam lagi dah prepare makanan untuk bersahur. Tunggulah lepas seminggu. Lemau jer nak sahur. Hehehehe...

Ni nak pikir makan berbuka plak. Nak masak aperlah pulak ek?


*juliet le sweetheart : rindu sambal tumis kering mak dan sambal tumis arwah nenek...


2 comments :

Thahira Bibi said...

julie, resepi sambal kering cili api buleh?

*juliet le sweetheart said...

boleh... no prob. nanti aku post kat blog aku ni untuk dikongsi bersama yer... tungguuuuu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top