♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, August 27, 2009

4 bulan; masa untuk menyembur!

Baby Naufal dah 4 bulan hari ni. Macam tau-tau jer dia tau. Pagi tadi lebih kurang pukul 2 pagi, baby Naufal bangun dan tak mau tidur. Naufal tak nak berdokong, tapi nak tatap muka aku yang jelita ni. Hehehhe... terpaksalah aku 'sangkut' muka aku ni kat tepi cot Naufal. Kejap-kejap Naufal tergelak-gelak. Ntah aper yang kelakar ntah. Bila aku baring semula, baby Naufal menjerit-jerit. Nak gak tatap muka beta. Adoiai! Ngantuk seh pagi tadi! Sampai pukul 3.30 pagi baby Naufal wat perangai gitu! Agaknyer Naufal nak celebrate masuk 4 bulan dengan mama di pagi-pagi buta itew kan... ;p

Oh ya! Dan dipagi buta itew jugak, selain tergelak-gelak sakan sambil memandang muka mamanya yang jelita ni, baby Naufal asyik MENYEMBUR jer! Ayooooo... start dah! Aku baru jer tulis kat blog ni beberapa hari lepas kan, pasal rambut gugur. Pagi ni Naufal dah dok menyembur-nyembur. Habis ayaq liuq jadi mask kat muka Naufal.

Sempena nak masuk hari raya pertama buat baby Naufal sambut akan datang ni, aku dengan bersemangat wajanya nak bagilah hari raya's hair cut kat baby Naufal. Ingat nak tunggu dekat-dekat nak raya nanti baru nak potong. Tapi aku dah rimas sangat tengok rambut Naufal yang dah panjang menutup telinga tu. So, aku pun potong jer ler dengan confidentnyer. Ngeh ngeh ngeh... Nak tengok hasil tangan aku yang tak pandai potong rambut ni?

Ni gambar sebelum rambut baby Naufal menjadi mangsa experiment potong rambut oleh mama.


Dan hasilnyer...

*

*

*

*

*

*

*

*

jeng... jeng... jeng...


Terpendek sangat!

Enche' Neezam kata rambut hero dia ni dah jadi rambut 'Abu Bakar Elah'. Ngeh ngeh ngeh... Ingat tak saper ABE tu? Alaaaaa yang rambut dia macam tempurung kelapa, peserta akhir sinaran pasport kegemilangan beberapa tahun dulu tu... ;p

Hmmmmm... iye ker macam rambut ABE. Aku rasa ok aper aku potong. Lagi nampak bulat muka baby Naufal. Hensem aper. Hehehhe... Actually, aku admit ler aku tersilap potong. ;p Maklumler... tangan tak profesional katakan. Terpendek sangat rambut depan tu. Iyerlah... masa gunting tu rambut baby Naufal basah. Aku potong betul-betul ikut paras kening Naufal. Tapi... bila rambut tu kering... ayooooo... pendek seh! Ngeh ngeh ngeh...

Nasiblah Naufal yer... Harap-harap cepatlah panjang sebelum hari raya menjelma.

Tapi...

pendek-pendek pun still hensem kan... Hehehehhe...


*juliet le sweetheart : nak start bagi baby Naufal makan...


3 comments :

Salwa said...

Naufayl tetap Hencem..

Anonymous said...

still comel!!!

d__ said...

naufal ncem la akak!hish goram2.e he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top