♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, June 19, 2009

Runtuh!

Aku baru tahu!

Last two weeks kan kitorang bawak PIL gi round Victoria. Salah satu tempat menarik yang kitorang gi ialah The London Arch. Rupa-rupanya, beberapa hari selepas kitorang gi tu, batu yang bentuk London Bridge tu runtuh! Ya Allah! Baru aku tahu! *Ya... aku kurang alert perkembangan semasa di sini... ;p*

Tetiba sedih plak rasa. Batu yang cantik tu dah runtuhhhh? Cam tak cayer jer... Hmmmm... dapat jugak hari tu PIL tengok batu tu sebelum dia runtuh. Kebesaran Allah swt...


~Gambar terakhir aku & enche' Neezam bersama 'The London Arch'~


Sejarah 'The London Arch' ni, sebelum batu tu terbentuk macam gambar kat atas tu, batu tu bersambung dengan coastline. Macam jambatan. Pastu pada 15 Januari 1990, bahagian yang bersambung dengan coastline tu runtuh. Nasib baik masa runtuh tu tak der pelancong atas batu yang runtuh tu. Cuma ada dua orang pelancong yang terperangkap pada batu yang bentuk jambatan tu.

Kali ni 'The London Arch' runtuh lagi. Dah tak der rupa jambatan dah. Dah macam rupa gigi rongak. Mungkin nanti tempat nanti akan bertukar nama... kot... hehehhe... pandai-pandai jer aku ni ek. Hehehhe... ;p


~'The London Arch' sebelum runtuh pada 1990~

~The latest pic of 'The London Arch'~


Agak-agaknyer kan... mesti ada orang yang dapat tengok masa batu tu runtuh kan? Bestnyer dapat tengok.


*juliet le sweetheart : informed by kak Amy this afternoon. :)



1 comment :

GG said...

Tadi dah sent tapi tiba2 hang pulak... terlupa apa yg kita dah taip.. mmg korang bertuah dpt amik gambar seblm batu tu runtuh.. blh tgk 'before & after' kejadian Allah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top