♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, May 17, 2009

Ole! Ole! Ole! Oleeeeee... Kita menang... Kitalah juara!

Memula ingat tak nak ikut. Ye lah... hari ni baru hari yang ke-20 aku berpantang. Lagipun aku malas nak dengar kalau ada kengkawan yang bising-bising aku keluar tak habis berpantang ni kan. Tapi... alaaaaaaa... aku nak gak ikut... nak bagi sokongan... semangat kedesabundooraan! Kalau boleh nak main lagi! Tapi apakan daya... Hehehe...

So, pagi tadi aku ikut gak hubby ke Albert Park untuk pertandingan futsal campuran yang julung-julung kali diadakan; Mixed Match Futsal Cup 2009. Pertandingan ni actually untuk orang Malaysia tapi ada gak Singaporean dan Indonesian yang turut serta.

Desa Bundoora hantar 2 team kali ni; Desa Bundoora United dan Desa Bundoora FC. Tapi tadi tetiba 'terwujud' plak satu lagi team; team yang sangat comel; Desa Bundoora Junior! Semua playernyer ialah warga cilik Desa Bundoora. Hehehehe...

Dah berminggu-minggu diorang semua ni berlatih. Tak kira hujan, panas, ribut, petir, tetap gak turun berlatih. Tapi walau bagaimanapun, nasib tak menyebelahi kitorang tahun ni. Tak der rezeki... so, paham-paham ajerlah maksud aku yer ;p

Walaupun tiada kemenangan yang berpihak kepada kedua-dua pasukan, tapi semua warga desa, samada players atau penyokong memang enjoy hari ni. Pasukan kitorang paling ramai yang datang bagi sokongan. Tak kira usia; kecik, besar, tua, muda! Semua ada! Dan penyokong termuda tentulah baby Naufal diikuti dengan Niesreena. :) Memang penuh dewan dengan berbondong-bondong manusia yang memakai baju hijau, kuning, putih. Kitorang siap berpiknik lagi kat tepi dewan tu. Macam-macam makanan ada; mee goreng, ayam goreng, nasi goreng, meggi goreng, nasi lemak, kuih-muih, apam balik, macam-macam lagi lah! Rojak buah pun ada! Hehehhehe... respectlah warga Desa Bundoora! Memang best!!!

Aku rasa antara saat-saat yang paling best tadi *selain best makan! ;p*, bila team Desa Bundoora Junior main. Semua bebudak kecik lawan dengan players lawan yang semuanya berusia 20-an. Yang bestnya, penjaga gol Desa Bundoora Junior dapat bentes banyak cubaan pihak lawan untuk menjaringkan gol dan team Desa Bundoora Junior dapat gak menjaringkan 1 gol! Hehehe... Masa gol satu tu, ramai giler yang bersorak! Paling riuhlah masa tu. Mana tak nyer, yang golkan tu budak primary school, yang menjaga gol tu plak uni student. Muahahhahaha... bayangkanlah...

Apa-apa pun memang enjoylah. Bagi aku kitorang tetap menang.

Menang sorak!

Menang makan!

Menang bergambar!

Hehehehehe...

Bila dah kalah; ada lah gurauan nak menyedapkan hati; "bukan tak nak menang... medal ada 10 jer... kalau menang kang berebut medal plak... so, bagi can kat team lain..." hehehhehehe... iyooooooolah tu! :)

Siap tumpang bergambar dengan pingat orang... hehehhehe...

Memang enjoylah tadi! Dan yang peting, perjumpaan macam ni dapat merapatkan lagi silraturrahim bukan sahaja antara masyarakat Malaysia kat sini tetapi jugak merapatkan lagi hubungan antara warga Desa Bundoora!


*juliet le sweetheart : gatal jer nak main gak tadi... hehehe...



2 comments :

Lindah: Kamal: Nuha said...

ekekekekekekeke..ini medal pinjam ker?...chantek gambo ngan medal tu...muaaahhhh

*juliet le sweetheart said...

Dah tu... sah sah tak leh menang... tumpang bergambar ler... hehehhe... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top