♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, February 12, 2009

The baby is a ...

Pregnant kali ni aku jarang mengupdate blog pasal baby dalam perut aku. Sian baby Khairun yang baru ni. Berbanding masa mengandungkan Niesreena, boleh dikatakan tiap-tiap bulan mesti aku update perkembangan Niesreena masa dalam perut. Sebab masa tu aku kerja. So, selalu mengadap pc dan update blog. Tapi tak sia-sia aku rajin update masa tu, sebab sekarang ni, kalau ada masa aku mesti baca semula pasal perkembangan Niesreena dulu dan comparekan dengan mengandung sekarang.

Macam mengandungkan Niesreena dulu, memula uri aku kat bawah dan masa usia kandungan 7 bulan barulah uri naik ke atas. Kali ni uri pun kat bawah lagi, tapi alhamdulillah, tadi gi scan lagi, dan uri pun dah naik. Insya Allah, kalau ada rezeki bolehlah aku bersalin normal. Amin...

Jantina baby pun dah tau. Seronoknya! Insya Allah lelaki! :) Dapatlah sepasang. Syukur alhamdulillah... Sebenarnya aku tak sangka sangat dapat baby boy, sebab orang kata kalau mabuk teruk, maybe perempuan dan aku memang selalu muntah-muntah sampailah ke hari ni. Tapi masa scan tu, memang nampak anunyer. Jelas! :) Ni kali ketiga scan baru nampak jantina. Masa pertama kali scan tu masih kecik lagi. So, tak berapa jelas. Tapi yang bestnyer, dari mesin scan tu nampak baby melambai-lambaikan tangan dia. Doktor pun excited tengok. Hehehhehe... Bagai tanda perjumpaan pertama yang ceria! Kali kedua scan pulak, baby tengah bersujud. Tengah solat agaknyer. Hehehhe... Semoga menjadi anak yang soleh kelak. Amin...

Bila dah tau jantina, aku dan Neezam terpaksalah buang list nama baby girl. Yang pastinya nama tu mesti bermula dengan Khairun. Ikut nama ayah dia.

Hmmmm.... Aku harap kali ni aku dapatlah bersalin normal. Senang nak dijaga dan cepat baik. Aku kesiankan Neezam jer nanti; terpaksa menjaga aku dan dua Khairun masa aku dalam pantang nanti kat sini. Apa-apa pun aku harap segala urusan akan dipermudahkan. Korang doa-doakanlah yer... :)

Sekarang kandungan aku dah nak masuk 7 bulan atau lebih tepat lagi 27 minggu. Baby memang sangat aktif bergerak terutamanya bila aku baring dan waktu malam. Macam berlari-lari jer dalam perut aku. Seronok, lebih-lebih lagi bila kongsi waktu dia bergerak tu dengan Neezam. Tengok senyuman kat muka Neezam membuatkan aku rasa bangga sangat! Hehehhe..

Niesreena pulak bila tengok perut aku yang membesar ni mesti kata "perut besar". Bila aku tanya Niesreena, "nak baby?", jawabnyer mesti "tak nak!". Haiya! Camner nanti?


*juliet le sweetheart : tak kesah dapat baby boy atau girl, yang penting keluarga aku bahagia...



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top