♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, October 27, 2008

Melaka lah pulak!

Dari Port Dickson, petang tu kitorang ke Melaka pulak. Sakan berjalan ek? Kali ni dengan my fil pulak...

Macam biasa setiap kali ke Melaka, satu benda yang paling aku tak suka ialah kalau masuk Bandar Hilir, gerenti jem teruk! Tapi nasib baik permandangan dan bangunan yang ada kat kiri kanan jalan yang jem tu sangat indah mata memandang. Bangunan-bangunan lama tapi still cantik dan terjaga lagi. Dan setiap kali ke Melaka mesti ada banyak sangat perubahan. Macam-macam ada... Tup tup ada Dataran Pahlawan, Menara Taming Sari, Eye on Malaysia pun ada...

Yang bestnyer, appartment 3 bilik yang kitorang sewa betul-betul terletak di tengah-tengah Bandar Hilir tu dan di tepi pantai serta mengadap permandangan yang indah. Cewah! Nak tau apa yang best lagi? Betul-betul dari beranda appartment tu nampak 'Eye on Malaysia' dan dari depan pulak nampak 'Menara Taming Sari'. Best!!!

~Sun set betul-betul kat belakang Eye on Malaysia tu... Subhanallah... Cantik betul permandangan!~

Malam tu, kitorang gi open house kat rumah sepupu Neezam kat Klebang. Tapi aku tak larat nak makan, sebab penat dan ngantux! Bila balik hotel, apa lagi! Berdengkur tak hengat dunialah! ZZZZzzzzzzzz...

Keesokkan harinya *hari ni* pagi-pagi lagi kitorang dah check-out dan menuju ke Menara Taming Sari. Best woooooo... Naik 7 minit jer. Tapi memang best! Best giler! Menara Taming Sari ni, ada platform bergerak dari bawah ke atas macam lift lah. Pastu dia berpusing 360 darjah. So boleh nampak permandangan seluruh Bandar Melaka dari atas. Nampaklah semua; Selat Melaka, bangunan-bangunan bersejarah, sungai Melaka, A Famosa, sumer-sumerlah! Jakun wooo naik tu. Huhuhu... Niesreena sangat enjoy. Seronok tengok Niesreena.

~Ni lah Menara Taming Sari~

~Model Menara Taming Sari... Hehehhe... Ok tak? ;p~

~Dah tak sabar nak naik dah mamat ni... Hehehehe...~

~Ready untuk bergerak ke atas!~

~Niesreena relax jer, tak gayat pun~

Permandangan sekitar Bandar Melaka dari atas Menara Taming Sari...

Dari menara kitorang bergerak ke kapal pulak. Kapal kat gambar atas ni. Aku tak ingat apa nama kapal ni tapi ala-ala muzium lah dalam kapal ni. Of course ada banyak cerita-cerita sejarah negeri Melaka dalam muzium ni. Sumer best! Tapi tak sempat nak baca semua, cuma sempat bergambar sakan jer! Hehehe...

~Hang Tuah & Hang Buah~

Penat pusing bandar Melaka! Sayang betul tak sempat nak naik beca. Well, maybe next time lah pulak kan... Masing-masing dah kelaparan. Kitorang terus ke JJ. Bernandos kat sana. Yum yum... Sedap!!!

Sebelum meninggalkan Bandar Melaka, kitorang sekali lagi ke rumah sepupu Neezam kat Klebang tu. Sebab masa gi malam tadi, baby baru diorang masih warded sebab demam dan baru jer keluar tengah hari tadi. So, memang ada rezeki nak jumpa baby Mohd Hakimi Fitri yang baru berusia <> 3 minggu... Comel sangat!

~Baby Kimi bersama tok chu nyer~

Lebih kurang pukul 4.30 petang, kitorang bergerak balik ke Segamat, manakala Nazlee dan Nazrin serta Siti ke KL.

Cuti yang sangat memenatkan! Tapi best giler arrrr! :)


*juliet le sweetheart : balik KL Khamis ni...


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top