♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, September 23, 2008

Hai hai Malaysia!!! ;p

Selamat pagi Malaysia!!! Hahaha... Ye... hari ni aku berblog dari Kuala Lumpur, Malaysia ye tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Harap maklum... Ngeh ngeh ngeh...

So, post kali ni aku nak cerita pasal perjalanan balik aku malam Sabtu yang lepas...

Alhamdulillah, aku bersyukur sangat, perjalanan balik yang lepas sangat smooth. Kitorang sampai jer kat pintu masuk Melbourne Airport tu, q untuk check in terus dibuka. Apa lagi... kitorang pun terus q-in. Orang pertama tu... Satu jer kerisauan kitorang masa tu ialah beg-beg kitorang yang dah terlebih muatan. Patutnya 50kg jer untuk kitorang bertiga *aku, Niesreena dan Ummie* tapi beratnya dah terlebih-lebih. Masa tu memang tawakal jer lah. Dan alhamdulillah, minah salleh yang check-in kan beg-beg kitorang tu buat dunno jer. Lepas semua 60kg++ tanpa sebarang extra cost. Bersyukur sangat! Kalau tak, mau kena tambah aud$50++ every additional kilo wehhhh!

~Seronok bila tiket dah ada dalam tangan~

~Niesreena sempat lepaking kat ruang legar Melbourne Airport tu~

~Bersedia untuk ke dewan berlepas~

~Kitorang ler...~

Bila dah settle check-in, kitorang gi solat isya' dulu. Then Neezam terus nak balik. Sedih sangat masa nak berpisah dengan suami tercinta. Tinggalkan dia sorang-sorang. Sedihhh... Aku tengok muka Neezam pun sedih gak. *Iyer ke sedih? Huhuhu...* Tapi sorang jer tak der muka sedihnya. Saper lagi kalau bukan si kecik Niesreena tu. Huhuhu...

Dah masuk ke balai berlepas, kat kastam pun clear... Alhamdulillah... Pukul 11.30 malam, baru pintu gate 8 dibuka. Kitorang antara orang terawal yang dipanggil masuk sebab ada baby. Yang best, seat kitorang adalah seat paling depan *of course untuk economy class* dan tepi tingkap. Heheheh... Best... best...

Alhamdullillah, sepanjang perjalanan tu Niesreena tak banyak sangat ragamnya. Niesreena tidur jer. Tapi pukul 4 pagi, waktu Malaysia, Niesreena terbangun sebab lampu flight dibuka. Aku baru ingat nak bersahur dengan senang hati, tapi si comel ni bangun plak. Apalagi... ikut bersahurlah sekali si Niesreena ni. Sebuk nak makan sekali. Nasib baik ada Ummi yang banyak menolong aku melayan kerenah Niesreena. Lepas bersahur, Niesreena layan tengok 'Tigger & Pooh'. Aku plak mengantuk giler tapi tak boleh nak tidur.

~Layaaaaannnn...~

Lebih kurang pukul 5.45 pagi, Boeing 777 mula melewati ruang udara Johor Bahru. Dari tingkap kelihatan lampu-lampu jalan yang tersusun tapi tak nampak satu banggunan pun sebab masih gelap.

Kapal terbang landing kat KLIA tepat pukul 6.05 minit pagi... Biasalah... bila dah landing ni hati jadi tak sabar-sabar nak jumpa famili yang sedang menunggu kat balai ketibaan. Tapi yang tak tahannya ialah cuaca. Terasa panaaaassss sangat. Terus rasa rindu nak balik Melbourne. Hehehhee...

Settle ambik beg semua, aku pun tolak troli sementara Niesreena terkedek-kedek ikut aku dari belakang. Kat ruang ketibaan aku tengok famili aku dan Neezam setia menunggu... Tapi... diorang bukan terpa aku dulu... tapi... hmmm guess who? Mestilah semua meluru ke arah Niesreena yang comel jer berjalan terkedek-kedek sambil muka compius tengok ramai sangat orang. Bila atuk-atuk dia dah terpa macam tu, haaa apa lagi... menjeritlah si kecik tu... terkejut! Hehehhehe... Sian Niesreena... Tapi sian gak kat atuk-atuk dan pakcik makcik sedara Niesreena... hampa diorang bila Niesreena takut dan tak nak didokong... Nasib koranglah...

Lepas lepak-lepas hampir setengah jam kat KLIA, kitorang pun bersurailah... Famili Neezam balik ke Segamat sementara aku of courselah balik ke KL bersama famili aku... Terasa tersangatlah penatnya hari itew sehinggalah ke hari ini... :)

Oklah... penatlah... nak berehatlah...


*juliet le sweetheart : missing him sooooo much!!!


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top