♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, August 1, 2008

Sayonara

Satu-persatu kawan-kawan seMalaysia balik ke tanah air tercinta for good. Alhamdulillah… good for them. Tapi kitorang kat sini, (well, I’m really sure it’s not just me) terasa sangat kehilangan diorang kat sini. Walaupun perkenalan di desa Bundoora ni sebenarnya amat singkat, tapi talian persahabatan yang terbina tu rasa amat kuat. Banyak kenangan yang dikongsi bersama; futsal, makan-makan, raya, Ballarat, Bendigo, Bright, Lake Mountain, etc…

~Gee farewell party~

*Gee; aku suka kat cara cakap dan penampilan Gee. Very confident. Even dia cakap "saya tak tahu" pun, dengan sangat confident. Suka! Terkilan sangat tak berkesempatan hantar Gee kat airport hari tu. Sorry Gee…

~Kak Ema’s sayonara @ airport~

*Kak Ema; antara orang terawal yang aku kenal kat bumi Melbourne ni. Antara orang terawal jugak yang melawat aku dan Neezam kat ‘banglo’ dulu. Kak Ema is a very sporting person, seorang kakak yang sangat banyak membantu kitorang kat sini, sangat mengambil berat. Sedihnya… Rasa macam tak percaya jer kak Ema dah balik. Betul ke tadi hantar kak Ema kat airport ek? Ke mimpi jer? Eeeeee… macam mana lah desa Bundoora tanpa kak Ema lepas ni ek?

Hmmm… dulu masa kak Ema lawat kitorang kat ‘banglo’, kak Ema pakai toe socks. Tu lah first time aku tengok orang pakai toe socks. Tengok macam pelik jer tapi masa tu aku pikir "nak jugaklah cari satu stokin pelik macam kak Ema tu." Hehehhe…

Kalau makan coklat cadbury yang ada kacang, mesti teringat jugak kat kak Ema, sebab kak Ema pernah kata kak Ema suka makan coklat cadbury yang berkacang kat sini sebab coklat sini ada banyak sangat kacangnya, kalau kat Malaysia kena cari-cari baru terjumpa kacangnya. Memang betul tu kak Ema.

Sedih… memang sedih… tapi aku rasa kawan-kawan rapat, yang tinggal sebumbung, tidur sebantal, makan sepinggan dengan kak Ema dan Gee serta kawan-kawan lain yang baru balik (Anas dan Fiza serta Zawiyah) mesti lagi sedih.

Apa-apa pun hidup mesti diteruskan. Perjuangan diorang dah selesai. Neezam dan kawan-kawan yang belajar kat sini masih lagi berjuang. Aku harap semuanya berjalan lancar tanpa sebarang masalah.

Kepada kawan-kawan yang telah berada di tanah air dan sedang dalam flight on the way back at this moment *kak Ema lah tu*, I wished you all the best in the future. Jangan lupakan kitorang kat sini. Keep in touch dan aku harap sangat kite dapat berjumpa lagi di masa hadapan, insya Allah…


*juliet le sweetheart : baru balik dari hantar kak Ema di airport. Missing her already… :’(




~Created by kak Ema. Her very touching final note.~

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top