♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, June 29, 2008

Siti Nuha Amni

Semalam kami ke Gippsland. Melawat Lindah dan suaminya, Kamal yang baru sajer mendapat gelaran ibu dan ayah. Diorang dikurniakan seorang puteri yang sangat comel berpipi merah dan bermata sepet. Sangat comel! Sehingga membuatkan aku nak baby hari itu jugak! Huhuhu… boleh tak? Baby express…

Perjalanan ke Gippsland dari Bundoora mengambil masa lebih kurang 2 jam. Sangatler jauhnya. *Apasallah ko study jauh sangat Lindah oiiii…* Nasib baik Niesreena tidur most of the time. So, tak der lah Niesreena nak mengamuk sangat bila boring duduk kat baby seat dia tu.

Permandangan sepanjang perjalanan sangat cantik. Macam biasalah, kawasan padang ragut yang sangat luas saujana memandang, kadang kala diserikan dengan pokok-pokok yang menghijau, serta kuda, biri-biri dan lembu yang dok melepak-lepak. Kadang-kadang tersesat jugak alpakas seekor dua.

Kitorang sampai kat rumah Lindah tepat pukul 12 tengahari. Perut masing-masing menyanyi-nyanyi sebab bersarapan roti jer pagi tadi. Tuan rumah sekali jemput jer terus masing-masing ambil pinggan, dah tak pandang kanan kiri, dah terlupa baby. Hehehe…

p>Niesreena asyik jer tengok baby Nuha yang comel tu. Dia macam pelik jer tengok ada orang sekecik tu (kot). Hehehe…

Sebelum balik ke Melbourne, kitorang sempat singgah di Monash Uni, Gippsland. Tak berapa jauh pun dari rumah diorang. Permandangan kat sana sangat cantik dan tenang. Siap ada kilang ‘buat-awan’ lagi. Huhuhu…

Lepas snap a few pics, kitorang terus balik ke Bundoora tercinta. Ingat nak singgah kat Philip Island, sebab on the way ada nampak sign board ke sana tapi bila tengok map, co-driver kata "kalau nak ke Philip Island bukak singgah yer, tapi lajak", so terus cancel. Sedih tol! May be next time.

Kepada Lindah dan Kamal; tahniah kerana dikurniakan baby Nuha yang comel. Semoga Nuha menjadi anak yang solehah. Bermulalah pengalaman tak boleh tidur malam korang yer. Hehehe… Banyak-banyak bersabar ok! Kena ingat, tak semua orang dapat pengalaman macam kita ni. Congrats!


*juliet le sweetheart : Niesreena pun sangat comel masa kecik dulu… sehinggalah sekarang… still comel!


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top