♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, April 13, 2008

Futsal for the first time

Hari ni sebenarnya aku dan Neezam merancang untuk ke city. Sajer jer jalan-jalan sebab dah lama sangat tak keluar berjalan ke city dan makan di Esteler Lazzat. (*Aku suka Esteler, tapi Neezam nak Lazzat gak. Terpaksa ler ikut kata suami. Kang tak bau plak pintu shorga… Huhuhu…).

Tapi macam mana ntah, setelah dipelawa oleh dik Tiqie untuk bermain futsal, aku telah mencancelkan perjalanan ke city dan menukar plan untuk bermain futsal. Bukan selalu pun berkesempatan nak main sebab sebelum ni diorang main hari Jumaat petang, at the same time Neezam gi main bola sepak plak. So, tak dapatlah nak gi. So, bila ada kesempatan macam ni mestilah nak gi kan. Hehehehe… Pagi-pagi lagi tadi aku dah cari kasut sukan aku yang memang dah lama terperuk dalam lemari. Maklumlah dah lama tak bersukan. Badan pun dah naik lemak. Hehehe…

First time aku main futsal. Rules dia pun aku tak tau. Yang aku tau, tendang jer bola tu. Berterabur gak lah kaki aku (dan jugak diorang) menendang bola. Dah tu nak tendang ke orang lain tapi gi kat orang lain. Bleh macam tu? Punyalah ‘expert’ ek.

Neezam yang sepatutnya duduk dan jaga Niesreena tak pasal-pasal jadi coach plak. Maklumlah, semuanya girls.

Enjoy sekali-sekala bersosial macam ni. Bleh kenal ramai lagi orang. Diorang sumer pun sporting dan cool. Tapi semua yang main tu anak-anak dara belaka. Aku sorang jer sesat mak orang. Siap si Niesreena pun ikut berlatih bersama, lari satu court lagi ikut kitorang warming up. :p Hehehhe…

Insya Allah kalau berkesempatan aku nak main lagi. Tu pun kalau Neezam sanggup hantar lah. Kalau tak nak, nak wat cam neeeeer…


*juliet le sweetheart : tak pernah terfikir nak main sport tendang-tendang bola ni...



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top