♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, April 19, 2008

Aku yang berani ;p

Malam tadi, di keheningan malam yang indah dan dingin serta bulan terpancar terang, ketenangan aku telah tercabar dek bunyi radio yang kuat berdemtum-dentam dari rumah keling depan rumah aku. Terus aku tengok jam. Pukul 11.00! Apa kejadahnyerlah diorang nak memekak malam-malam buta ni!

Masa tu tengah sebuk surfing internet. Aku tengok Neezam dan Niesreena lena jer tidur. Tak dengar ke? Tapi kejap tu Neezam terbangun dan tanyer kat aku "bunyi apa tu?". Sah! Memang bunyi lagu dari rumah sebelah tu kuat gilos. Aku tengok Niesreena dah mula gelisah. Takut jer dia terbangun.

Memula aku fikir, "sabar… mungkin kejap jer tu…". Tapi bunyi radio semakin kuat siap dengan bunyi hilai tawa lagi. Kesabaran aku apa lagi, makin terhakis ler. Nak jer aku tampar diorang ni. Cepat-cepat aku capai hp dan sms ke resident assistant yang bertugas malam tu, minta dia sound skit kat ‘paktam-paktam’ sebelah tu supaya kecilkan bunyi radio dia. Tak sampai 2 minit aku dengar Aileen, ra yang bertugas tu, ketuk pintu rumah diorang dan minta diorang kecilkan bunyi radio. Diorang kata ok. Tapi tak der beza pun! Kejap tu, aku dengar Aileen ketuk lagi pintu rumah diorang. Kali kedua Aileen sound agak kasar jugak. Barulah dia lowkan bunyi radio dia.

Walaupun aku masih dengar jugak rentak lagu ntah hapa-hapa tu tapi bunyinyer tak lah sekuat tadi dan bolehlah diterima akal gak. Hmmmm… tapi tak lama. Bila aku naik jer katil dan bersiap sedia nak tidur, aku dengar radio diorang dikuatkan lagi. Dah tu dengan bunyi diorang berborak-borak dan gelak-gelak. Eeeeee… geram tol lah. Korang tak cukup siang ke mangkok!!! Aku try gak tidur tapi asyik terjaga je sebab bunyi yang kuat tu. Neezam yang terbangun dari tidur tadi terus tak boleh tidur dan mengadap komputer. Tapi mungkin Neezam tak dengar dah bunyi bising tu sebab dia pakai headphone. So, dia ignore jer lah. Aku plak berbara-bara jer…

Tak boleh jadi ni! Then dengan nekadnyer… aku selak selimut dan bangun dari katil. Neezam tanyer "nak gi mana?", "nak sound diorang" jawab aku. Mesti masa tu Neezam tak cayer jer aku nak sound diorang ek. Macam berani jer. Hehehehhe…

Aku ketuk pintu rumah dia kuat giler. Mamat yang bukak pintu tu buat muka hairan plak. Mau jer aku tampar keling ni tau! Dengan muka terpisat-pisatnya aku suruh diorang kecikkan bunyi radio yang berdentum-dentam tu sebab bedroom kitorang memang betul-betul sebelah jer dengan living room diorang. So of courselah kitorang boleh dengar diorang clearly. Macam biasalah, jawapan diorang mestilah ok kan.

Aku balik, masuk bilik, Neezam tepuk tangan. Hahahaha… Beraninyer aku. Actually aku takut sebenarnyer nak sound diorang. Dah lah diorang ramai. Lelaki plak tu. Aku ni selamba badak jer nak sound-sound. Hehehhehhe… Lantaklah! Yang penting aku nak tidur. Aku dengar bunyi radio dah perlahan sikit dari tadi. Reti bahasa pun. Kang aku cakap bahasa keling kang, aku takut diorang yang tak paham plak. Hahahha…


*juliet le sweetheart : ngantuk...


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top