♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, August 26, 2007

Coretan terakhirku di 185 Albert Street

Lebih setengah tahun dah rupanya kitorang berhijrah ke bumi Melbourne ni. Membina hidup baru dengan kitorang bertiga jer; tanpa mak abah dan adik-beradik serta saudara mara di sisi. Niesreena pun dah nak masuk 9 bulan. Banyak masa dalam hidup dia dihabiskan kat dalam rumah kecil kitorang kat 185 Albert St ni.

Esok, insya Allah, kitorang akan pulang balik ke Malaysia untuk bercuti selama 2 bulan bersempena nak menyambut puasa dan raya. Ramai kengkawan kata “tak thrilllah raya kat kampung”, “nanti tak bolehlah nak hantar ucapan salam Aidilfitri dari perantauan kat Utusan atau Berita Harian”. Hehhehehehe… Aku tak kesah tu sumer. Yang penting buat masa ni aku nak balik. Balik ke sisi keluarga aku yang sangat-sangat-sangat aku rindui. Aku pasti diorang pun rindu sangat-sangat-sangat-sangat kat aku, Neezam dan lebih-lebih lagi pada Niesreena. Insya Allah, dalam masa 3 tahun Neezam study ni kitorang akan beraya jugak kat bumi Melbourne ni satu hari nanti. Don’t worry… Tahun-tahun depan pasti kitorang akan sama-sama menangis di pagi raya kat sini. Hehehhehe…

Sejak 2-3 hari yang lepas aku dan Neezam dah mula sibuk-sibuk mengemas barang; barang-barang yang nak dibawa pulang ke Malaysia dan jugak barang-barang yang akan dibawa ke rumah baru November nanti. Penat rasanya… Tapi macam tak habis-habis jer mengemas. Kengkadang tu dah packed, pastu kuar balik, pastu packed balik, pastu kuar balik. Bilalah nak siap mengemas cam tu ek? ;p

Sementara kitorang pulang bercuti ni, semua barang-barang yang kitorang tak bawak balik kitorang tinggalkan kat stor rumah ni. Tuan rumah kitorang yang baik hati ni tak kesah kitorang tinggalkan barang untuk sementara kat sini. Actually tuan rumah kitorang ni memang tersangat baik hati hinggakan diorang sediakan teksi untuk kitorang ke airport esok for free! Thanks Jane!!!

Apa-apapun aku harap perjalanan kitorang esok selamat dan tak bermasalah. Aku cuma risaukan Niesreena ni jer. Takut dia bosan dan mengamuk duduk dalam kapal terbang nanti. Kitorang yang susah. Nak jer aku bagi ubat tidur kat dia esok. Hehehhehe… Tapi aku harap Niesreena baik-baik jer esok. Amin!!! Tak sabar dah nak tengok muka mak dan Joy serta keluarga mertua yang akan menyambut ketibaan kitorang kat KLIA nanti. Tapi diorang mesti lagi tak sabar nak peluk cium Niesreena. Dan aku pun tak sabar nak tengok muka Niesreena yang pastinya cuak melihat atok-atok dan pakcik makcik dia yang menerpa. Mesti gamatlah KLIA nanti dengan bunyi tangisan anak aku yang takut dengan orang yang tak biasa dia tengok ni. Hahahahhaha…

So, untuk makluman semua kengkawan dan pembaca blog aku yang setia, aku dan famili akan berada kat Malaysia dari 28 Ogos hingga 4 November, but will be rotating KL - Segamat. Paham-paham jer lah yer… Insya Allah kalau ada rezeki bolehlah jumpa kengkawan kat Malaysia.

Ok! Sampai sini dulu buat masa ni. Nak mengemas for the very last time!!! Hoperfully!!! Fuuuhhhh… Chiyok Julie!!!

Bye… Taa… Chaow… See ya!!!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top